●   Hjältinnan Inger Johanne Vik är kriminalpsykolog och nyss hemkommen från USA, där hon har arbetat som profiler åt FBI. Nu är hon tillbaka i Sverige med sina två döttrar, Stina och Linnea, och har bestämt sig för att lägga mer tid på barnen och mindre på arbetet. Men Inger Johannes plan rubbas då hennes äldsta dotter Stina blir vittne till ett brutalt mord.

●   Dottern Stina, som har autism, har svårt att sätta ord på vad som har hänt och vad hon har sett, och Inger Johannes försök att hjälpa henne tycks hopplösa. Det enda Stina säger är ”Hon är död.” Men vad har hon sett och hur kan familjen hjälpa henne?

●   Mördaren, som vi har lärt känna som en tystlåten man från USA, bor i en enkel husvagn djupt in i skogen. Öde och ensamt. Över videosamtal med en amerikansk pastor får han vägledning och rådgivning, och vi förstår att både mannen och sekten har en otäck agenda. Men vilka är dem och vad är deras motiv?

●   Vid Inger Johannes sida finns kriminalkommissarie Ingvar Nyman. För några år sedan förlorade han sin dotter i ett medfött hjärtfel, och kring tiden vid detta trauma separerade han från sin fru. Både Inger Johanne och Ingvar är sårbara. Hon med sin konstanta känslighet för allt kring dottern Stina. Ingvar med sin familjetragedi i bagaget. Men deras sårbarhet är inte bara deras akilleshäl. Den ger dem också var för sig en unik inlevelseförmåga och social kompetens, som hjälper dem mycket i jakten på mördaren.

●   Central i historien är även en regnbågsfamilj med redaren Marcus Ståhl, veterinären Rolf Ljungberg, skådespelerskan Patricia Green och politikern Sophie Dahlberg. Tillsammans har de sonen Noah. Sakta men säkert ser vi hur människor i deras omgivning blir mördade utan förklaring. Är även deras liv i fara nu? Och hur kan de i så fall skydda sin son? 

Se den spännande thrillerserien Modus på C More!