– Äntligen! Det känns fantastiskt att Inger Johanne och Ingvar återigen får möta TV4-publiken som visade oss så mycket kärlek förra gången. Den nya säsongen känns dessutom mer aktuell än någonsin i Metoo-tider då den berör frågor som sexuellt våld, politik och kvinnor i maktpositioner, säger Melinda Kinnaman.

Melinda Kinnaman och Henrik Norléns karaktärer Inger Johanne och Ingvar var väldigt populära hos tittarna när den första säsongen av den Kristallen-nominerade serien Modus visades 2015 i TV4 och på TV4 Play – med en genomsnittlig publik på över miljonen. Nu är de tillbaka, både som kärlekspar och kollegor, när den amerikanska presidenten, spelad av Kim Cattrall, försvinner i Stockholm. Försvinnandet leder till en kris inte bara i Sverige och internationellt utan även i deras relation, då en man från Inger Johannes förflutna är en av presidentens närmaste män. I övriga roller syns starka internationella namn som Greg Wise (The Crown) och Billy Campell (Cardinal). Även flera svenska stjärnor är med i den andra säsongen, bland andra Johan RabaeusAnja LundqvistSamuel FrölerNina ZanjaniSigge EklundSimon J Berger och Marika Lagercrantz.

Modus första säsong gjorde även succé utomlands, i bland annat England på BBC. Modus är fritt baserad på succéförfattaren Anne Holts böcker om kriminalpsykologen Inger Johanne Vik.

Modus har premiär i TV4 och på TV4 Play onsdagen den 7 mars klockan 21.00.