kriminalpsykologen Inger Johanne Vik som precis flyttat hem till Sverige efter ha jobbat som “profiler” på FBI. Väl tillbaka blir hennes autistiska dotter Stina vittne till ett mord och tillsammans med kriminalkommissarie Ingvar Nymann tar Inger Johanne upp jakten på vad som verkar vara en iskall mördare med ett uppdrag

Det är en nervkittlande samtidsskildring med ett välspunnet nät av intressanta karaktärer och gripande livsöden. Modus är skriven av det trefaldigt Emmy-vinnande manusparet Mai Brostrøm och Peter Thorsboe (Mordkommissionen, Örnen, Livvakterna, The Team), och är fritt baserad på succéförfattaren Anne Holts böcker om Inger Johanne Vik.

Idén till tv-serien, att skapa en hel säsong fritt baserat på en bok, och med stora inslag av resten av bokserien och även nyskrivet material, kommer från Sandra Harms, producent och Josefine Tengblad, dramachef på TV4. Ambitionen har varit att göra en modern serie om det samhälle vi lever i idag med utgångspunkt i vad Anne Holt som författare står för. Öppenhet, tolerans, motsättningar i samhället, kärlek och hat.
För regi står guldbaggebelönade Bron-regissören Lisa Siwe och Arne Dahl/Våra vänners liv-regissören Mani Maserrat. Huvudrollerna spelas av Melinda Kinnaman och Henrik Norlén och i biroller ser vi Marek Oravec, Simon J. Berger, Krister Henriksson, Peter Jöback, Alexandra Rapaport, Cecilia Nilsson, Johan Widerberg, Suzanne Reuter, Ellen Jelinek, Magnus Roosmann, Liv Mjönes, Giovanni Bucchieri, Julia Dufvenius, Annika Hallin, Eva Melander, Simon Norrthon och Anki Lidén.

Premiär på TV4 och TV4 Play onsdag 23 september kl 21.00.

HANDLING

Inger Johanne Vik har tidigare arbetat som profiler/kriminalpsykolog på FBI men precis flyttat tillbaka till Sverige. Hon har beslutat sig för att återvända till den akademiska världen för att få mer tid för sina två döttrar, varav den äldsta dottern Stina har autism.

Väl hemma i Sverige blir Stina vittne till ett mord och på grund av sin diagnos kan hon inte sätta ord på vad hon sett och hur det påverkar henne.

För att skydda sin dotter blir Inger Johanne tvungen att återvända till polisen. Tillsammans med kriminalkommissarie Ingvar Nyman inleder hon jakten på vad som ska visa sig vara en iskall seriemördare med ett uppdrag.

Här kan du läsa mer om Melinda Kinnaman och hennes roll Inger Johanne Vik och Henrik Norlén och hans roll som Ingvar Nyman och en intervju med TV4:s dramachef Josefine Tengblad och producent Sandra Harms.