Morden i Sandhamn

Säsongsstart 3 augusti på C More och 18 augusti på TV4
Säsongsstart 3 augusti på C More och 18 augusti på TV4

Senaste från Morden i Sandhamn

Det blir en åttonde säsong av Morden i Sandhamn!

Sjunde säsongen av Morden i Sandhamn har nått succésiffror både på C More och TV4.

Sjunde säsongen av Morden i Sandhamn har nått succésiffror både på C More och TV4.

Sjunde säsongen av Morden i Sandhamn har nått succésiffror både på C More och TV4. Nu kan vi berätta att det blir en åttonde säsong av den älskade serien baserad på författaren Viveca Stens universum.

- Jag har fått så otroligt mycket fin respons från alla möjliga håll på den här säsongen. Känner mig stolt och glad, och därför är det extra kul att kunna berätta att vi jobbar på ännu en säsong, säger Alexandra Rapaport.

 

- Det är väldigt roligt att tittarna fortsätter att älska mitt fiktiva universum som jag skapat kring Sandhamn och skärgården, säger Viveca Sten.

Gårdagens TV4-premiär av Morden i Sandhamn fick finfina tittarsiffror vilket visar på tittarnas kärlek till den rafflande kriminaldramaserien som utspelar sig i Stockholms skärgård. Totalt sågs första avsnittet av 770 000 på TV4. Även på C More har serien fått strålande siffror, i nivå med tittarsuccéerna Hamilton och Bäckström. Sedan premiären den 3 augusti är Morden i Sandhamn den överlägset mest sedda serien på C More.

 

- Det är otroligt kul att se att Morden i Sandhamn fortsätter att locka stor publik både linjärt och på C More. Den senaste säsongen är väldigt fin och vi är stolta över våra kreatörer och deras förmåga att bjuda publiken på en serie som känns aktuell och modern säsong efter säsong, säger Sonja Hermele, exekutiv producent för Morden i Sandhamn.

Samtidigt som sjunde säsongen av Morden i Sandhamn visas på TV4 och C More så pågår inspelningen för fullt av åttonde säsongen. Inspelningen kommer att ske i tre etapper fram till oktober 2021. Premiärdatum presenteras senare. Precis som i sjunde säsongen så har man låtit serien och Viveca Stens böcker utvecklas åt varsitt håll, samtidigt som serien baseras på Viveca Stens universum. Även i säsong 8 får Alexandra Rapaport sällskap av sin nya motspelare, Nicolai Cleve Broch, som spelar den temperamentsfulle och charmige polisen Alexander.

 

Morden i Sandhamn har fängslat tittarna i sju säsonger. Den första sändes under julen 2010 och den senaste säsongen hade premiär under hösten 2020. Se alla säsonger av Morden i Sandhamn här.

Norska stjärnan gör ny roll i Morden i Sandhamn

Nicolai Cleve Broch är en mångfacetterad skådespelare som bland annat gjort större roller i Beforeigners (2019), Frikänd (2015) and Uro (2006). Nu gör han sin...

Nicolai Cleve Broch är en mångfacetterad skådespelare som bland annat gjort större roller i Beforeigners (2019), Frikänd (2015) and Uro (2006). Nu gör han sin första roll i en svensk tv-produktion.

Hans karaktär Alexander gör entré i Morden i Sandhamn efter att Nora Lindes (Alexandra Rapaport) tidigare parhäst, polisen Thomas (Jakob Cedergren) har flyttat till Norge för att bo nära sin exfru och dotter. Under åtta avsnitt får skärgårdspolisen tillsammans med åklagaren Nora Linde hantera allt från dödliga festdroger, mord och ekonomisk brottslighet. Samtidigt tampas Nora med ett turbulent privatliv som singelmamma till en revolterande tonårsdotter.

- Det här är Morden i Sandhamn 2.0 och en av de bästa säsongerna hittills, enligt mig. Den innehåller mer spänning, komplicerade relationer och oväntade situationer som påverkar Nora på flera olika sätt. Det var ljuvligt att spela mot Nicolai som jag beundrat sedan vi spelade mot varandra i serien ”Kielergatan” 2018. Hans karaktär Alexander är både mångfacetterad, temperamentsfull och underhållande och bidrar med en härlig energi till serien, säger Alexandra Rapaport.

Morden i Sandhamn har premiär på C More den 3 augusti och på TV4 den 18 augusti. Kriminalserien är en av de mest populära och baseras på författaren Viveca Stens universum. När serien nu går in på sin sjunde säsong har karaktärernas liv och berättelser börjat leva sitt eget liv parallellt med Viveca Stens romaner. Därför har man låtit böckerna och serien utvecklas fritt åt varsitt håll.


- Nu när nästan alla böcker filmatiserats får tv-serien gå sin egen väg. Samtidigt kan jag lova att alla som saknar Thomas kan möta honom i mina kriminalromaner. Jag gläder mig åt att ännu en gång se mitt älskade Sandhamn och mina karaktärer på tv, säger Viveca sten.

Morden i Sandhamn produceras av Filmlance International AB, som är en del av Endemol Shine Nordics. För regi står Mattias Ohlsson och Niklas Ohlson. Manus skrivs av Johan WiderbergSara Heldt och Gustaf Skördeman. Morden i Sandhamn har fängslat tittarna under sex säsonger hittills. Den första sändes under julen 2010 och den förra säsongen hade premiär under våren 2018. Viveca Stens kriminalromaner ges ut i 40 länder och har sålts i sex miljoner exemplar världen över.

C More och TV4 gör ny säsong av Morden i Sandhamn

Det kommer bli en sjunde säsong av tittarfavoriten Morden i Sandhamn, baserad på karaktärerna i Viveca Stens kriminalromaner. Med de nya filmerna, som väntas...

Det kommer bli en sjunde säsong av tittarfavoriten Morden i Sandhamn, baserad på karaktärerna i Viveca Stens kriminalromaner. Med de nya filmerna, som väntas ha premiär under 2020, går böckerna och filmatiseringen skilda vägar.

De fyra nya filmerna är tänkta att ha premiär på C More och TV4 under år 2020. Folkkära skådespelaren Alexandra Rapaport återfinns i huvudrollen som Nora Linde.

- Det ska bli superkul att återvända till Sandhamn. Nora är en karaktär som ligger långt ifrån mig som privatperson och det är spännande att få fortsätta utforska och fördjupa henne. Jag vågar lova att den nya säsongen kommer att bjuda på flera överraskningar och vändningar som förhoppningsvis kommer att skaka om och engagera vår redan stora publik, men också locka en helt ny skara av tittare, säger Alexandra Rapaport.

Morden i Sandhamn bygger på karaktärerna i Viveca Stens kriminalromaner. När filmatiseringen nu går in i sin sjunde säsong har karaktärernas liv och berättelser börjat leva sitt eget liv parallellt med Viveca Stens romaner och ursprungshistorien. Därför har ett gemensamt beslut fattats om att låta historierna växa vidare på varsitt håll.

- Det har alltid varit oerhört spännande att se mitt älskade Sandhamn komma till liv i tv-rutan. Alla tv-tittare och bokläsare världen över är en oändlig källa till energi och inspiration. Nu får jag, tillsammans med Filmlance, TV4 och C More, möjligheten att ge dem nya berättelser om det universum som betyder så mycket för mig. Det är den högsta formen av smicker att mina böcker inte bara filmatiseras utan också inspirerar till originalhistorier som kan ses världen över, säger Viveca Sten.

- Morden i Sandhamn är en av C Mores och TV4:s stora succéer som bara fortsätter att engagera, underhålla och beröra både trogna och nya tittare. Viveca Stens bokvärld har varit en helt ovärderlig bottenplatta i utvecklingen av seriens universum och vi har, tillsammans med Filmlance, haft ett väldigt fint samarbete. Nu går vi in på tionde året och det kändes helt naturligt för oss, Filmlance och Viveca att böckerna och filmerna får utvecklas i olika riktningar. Det har skapat stora möjligheter och nytt bränsle till en fortsättning för både böckerna och filmserien, säger Niva Westlin Dahl, exekutiv producent på C More och TV4.

Morden i Sandhamn spelas in under sommaren 2019 och väntas ha premiär på C More och TV4 under 2020. Filmlance International AB, som är en del av Endemol Shine Nordics, producerar. För regi står Mattias Ohlsson och Niklas Ohlson. Manus skrivs av Johan Widerberg, Sara Heldt och Gustaf Skördeman.

Morden i Sandhamn har fängslat tittarna i sex säsonger. Den första sändes under julen 2010 och den senaste säsongen hade premiär under våren 2018. Viveca Stens kriminalromaner ges ut i 40 länder och har sålts i fem miljoner exemplar världen över.

Nya mordfall skakar Sandhamn

Publikfavoriten Morden i Sandhamn är tillbaka. I den nya säsongen får tittarna följa hur sommargästen Nora Linde, spelad av folkkära Alexandra Rapaport, och...

Publikfavoriten Morden i Sandhamn är tillbaka. I den nya säsongen får tittarna följa hur sommargästen Nora Linde, spelad av folkkära Alexandra Rapaport, och kriminalinspektör Thomas Andreasson (Jakob Cedergren) ställs inför oanad ondska i semesteridyllen på vackra Sandhamn.

Den 2 maj har Morden i Sandhamn säsongsstart i TV4. Denna sjätte säsong av den populära filmserien är baserad på karaktärerna i Viveca Stens kriminalromaner och bjuder på gästskådespelare så som Linus WahlgrenAlexander Karim och Happy Jankell. I huvudrollen återser vi Alexandra Rapaport som sommargästen Nora Linde, tillsammans med Jakob Cedergren som kriminalinspektör Thomas Andreasson och Sandra Andreis som kriminalinspektör Mia Holmgren.

- Det är oerhört roligt att Morden i Sandhamn äntligen är tillbaka och jag är själv väldigt stolt över den nya säsongen. Samtidigt som tittarna kommer känna igen sig i själva inramningen så finns det också mycket nytt och spännande både vad gäller karaktärerna och handlingen, säger Alexandra Rapaport.

Handlingen utspelar sig liksom tidigare på vackra Sandhamn där sommargästerna intagit ön för semestern. Den till synes idylliska tillvaron med bröllopsplanering, seglarläger och sommarfester visar sig dock snart ha mörka undertoner och den här sommaren blir Thomas och Mia tvungna att hantera svårare fall än någonsin tidigare i form av en ökänd pedofil, hustrumisshandel och grov organiserad brottslighet som skärrar öborna. Samtidigt står både Nora och Thomas inför utmaningar i sina respektive relationer och deras vänskap – eller om det är något mer än så – sätts på prov.

- Det är en fantastisk ny säsong som tittarna får ta del av. Morden i Sandhamn har i snart tio år varit en publikfavorit så den stora utmaningen har varit att behålla seriens unika styrkor samtidigt som vi har fördjupat och förfinat både fallen och karaktärerna ytterligare. Jag både tror och hoppas att det kommer märkas, säger Niva Westlin Dahl, exekutiv producent på TV4 och C More.

Morden i Sandhamn produceras av Filmlance International AB, tillsammans med TV4, ZDFE och ZDF. För regi står Mattias Ohlsson som tidigare regisserat bland annat Arne Dahl-serien, Springfloden och de tidigare säsongerna av Morden i Sandhamn.

Den nya säsongen baseras på fyra filmer – I maktens skugga, I sanningens namn, I fel sällskap och I nöd och lust – och kommer att visas på onsdagar och torsdagar i TV4 med start 2 maj. Redan nu finns dock hela säsongen tillgänglig på C More. 

13:35
Spela
Viveca Sten avslöjar: så skriver du en storsäljare!

Viveca Sten avslöjar: så skriver du en storsäljare!

Sommargästen och bästsäljande författarinnan Viveca Sten har skrivit succéböckerna Morden i Sandhamn. Nu sitter hon i Nyhetsmorgon soffan och berättar om samarbetet med dottern som resulterat i tårar, hur hon konsumerar populärkultur under skrivprocesserna och hur det är att vara "den harigaste krimförfattaren som finns"!

Sommargästen och bästsäljande författarinnan Viveca Sten har skrivit succéböckerna Morden i Sandhamn. Nu sitter hon i Nyhetsmorgon soffan och berättar om samarbetet med dottern som resulterat i tårar, hur hon konsumerar populärkultur under skrivprocesserna och hur det är att vara "den harigaste krimförfattaren som finns"!

Pilou Asbæk som Didrich och Jakob Oftebro som Laust.
Visa bildspel

Drama-frossa hos TV4 i sommar

När de ljumma sommarkvällarna hägrar verkar vi svenskar vara mer benägna än någonsin att krypa upp i tv-soffan framför en bra serie. Därför har TV4 dramasatsat...

När de ljumma sommarkvällarna hägrar verkar vi svenskar vara mer benägna än någonsin att krypa upp i tv-soffan framför en bra serie. Därför har TV4 dramasatsat i år och sommartablån bjuder på flera internationella seriefavoriter såsom norska kriminaldramat Tredje ögat och 1864, ett kritikerrosat kärleks- och krigsdrama om det dansk-tyska kriget.

Detta - och mycket mer - bjuder sommarens dramatablå på:

Tredje ögat 
Premiär i TV4 tisdagen den 23 juni klockan 21.00
Fyra och ett halvt år efter försvinnandet av kommissarie Viggo Lusts (Kyrre Haugen Sydness) dotter är ingenting sig likt. Vardagen lunkar på som vanligt, men inom Viggo verkar desperation efter att hitta sin egen dotter öka i takt med att han löser fler och fler fall. Får kommissarie Lust återförenas med sin dotter? Det återstår att se.
Serien i tio delar har rosats av kritiker i sitt hemland Norge och vunnit priser såsom det norska prestigepriset Gullruten.
Till programmet i TV4 Play

1864
Premiär i TV4 torsdagen den 25 juni klockan 21.00
I 1864 flyter blod under det rådande dansk-tyska kriget och de två bröderna Laust (Jakob Oftebro) och Peter (Jens Sætter-Lassen) tar värvning för att strida för sitt fädernesland. Det hela kompliceras av att de båda förälskat sig i sin gårdsherres dotter – och snart utspelas ett intensivt drama om krig, kärlek och maktgalenhet. För regi står den kritikerrosade regissören Ole Bornedal och serien sändes under våren i BBC. Under fyra torsdagar i sommar får tittarna förkovra sig i denna nagelbitare.
Flerfaldigt nominerad i 2015 års upplaga av Robert Awards – bland annat för bästa skådespelare och som bästa danska TV-serie. För regi står den danske stjärnregissören Ole Bornedal och i rollerna ses bland andra Pilou AsbækSarah-Sofie Boussnina och Bent Mejding.
Till programmet i TV4 Play

Tyst vittne
Säsongsstart i TV4 fredag den 3 juli klockan 21.00
Ingen sommar utan ett brittiskt kriminaldrama. I Tyst vittne får tittarna följa det rättspatologteamet vid London University och deras nervkittlande mordutredningar där offrens kroppar bär hemligheter bara en riktigt dedikerad patolog kan avslöja. TV4 sänder just nu sjunde säsongen av serien – hela säsongen finns att hitta i TV4 Play.
Till programmet i TV4 Play

Morden i Sandhamn
Reprisstart i TV4 söndag den 21 juni klockan 21.00
Baserad på Viveca Stens mordspäckade böcker om stockholmsskärgårdens sommarpärla har Morden i Sandhamn blivit en svensk favorit. Kriminalinspektör Thomas Andreasson (Jakob Cedergren) löser mord mitt i den svenska sommaridyllen Sandhamn och får oväntad hjälp av den juristen och sommargästen Nora Linde (Alexandra Rapaport). Deras samarbete leder till mer än vad någon av dem kunnat föreställa sig. I övriga framträdande roller ses Jonas Malmsjö och Anki Lidén.
Till programmet i TV4 Play

Johan Falk
Reprisstart i Sjuan fredag den 21 augusti klockan 22.00
I början av serien flyttar Johan Falk (Jakob Eklund) flyttar hem till Göteborg efter att ha jobbat i fem år vid Europol i Haag. Han har fått en tjänst på den framgångsrika specialenheten GSI, Gruppen för särskilda insatser. Där ska han och hans kollegor punktmarkera den grova brottslighet som på senaste tiden eskalerat i Göteborg. Filmserien om Johan Falk bygger på verkliga polisfall.
Till programmet i TV4 Play

Även TV4 Play har ett dramafyllt utbud i sommar med serier såsom Wallander säsong 2, Kommissarie GentlyPoirotDicte säsong 1 och 2, Beck säsong 1-4, Johan Falk säsong 1 och 2, Irene HussAnnika Bengtzon och Maria Wern.

 

TV4-profilerna som är nominerade till Kristallen 2013

TV4 har 18 nomineringar till Kristallen 2013. Bland de nominerade finns bland andra Anna Brolin, Kristin Kaspersen och David Hellenius som kan vinna i tre...

TV4 har 18 nomineringar till Kristallen 2013. Bland de nominerade finns bland andra Anna Brolin, Kristin Kaspersen och David Hellenius som kan vinna i tre kategorier. Några av TV4-programmen som har chans till tv-priset är Kalla fakta, Så mycket bättre och Sveriges mästerkock. Galan sänds i SVT 30 augusti.

Årets fakta- och aktualitetsprogram:
Korrespondenterna – SVT
Veckans brott – SVT
Fuskbyggarna – TV4
Jag litade på lagen – UR
Stalkers – TV3

Årets granskning:
Kalla fakta – när alla sviker – TV4
Kalla fakta – Parken Zoo – TV4
Uppdrag granskning – Hotet inifrån – SVT
Uppdrag granskning – Män som näthatar kvinnor – SVT
Uppdrag granskning – Telia Sonera – SVT

Årets dokumentärprogram:
Fatta katastrofen – UR
Palme – älskad och hatad – SVT
För dig naken – SVT
Stenbeck – SVT
Vi som älskade – SVT

Årets underhållningsprogram:
Eurovision Song Contest – finalen –SVT
Hellenius hörna – TV4
Så mycket bättre – TV4
Patrik möter – TV3
Kristallen 2012 – Kanal 5

Årets dokusåpa:
Biggest loser – tro, hopp och kärlek – Sjuan
Hela Sverige bakar – Sjuan
Kockarnas kamp – TV4
Sveriges mästerkock – TV4
Project Runway Sverige – TV3

Årets TV-drama:
En pilgrims död – SVT
Molanders – SVT
Morden i Sandhamn – TV4
Portkod 1321 – SVT
Torka aldrig tårar utan handskar – SVT

Årets humorprogram:
112 Aina – TV6
Allt faller – TV4
Kontoret – TV4
Solsidan – TV4
Partaj – Kanal 5

Årets barn- och ungdomsprogram:
Geografens testamente – Norden – UR
Jonson & Pipen – TV4
Lilla Aktuellt – SVT
Mysteriet på Greveholm – Grevens återkomst – SVT
Snoffe, döden och jag – SVT

Årets livsstilsprogram:
Helt sjukt – TV4
Halv åtta hos mig – TV4
Historieätarna – SVT
Jakten på det perfekta livet – SVT
Pluras kök Spanien – TV3

Årets realityprogram:
Drömmen om landet – SVT
Modellpojker – SVT
Svenska Hollywoodfruar – TV3
Ullared – Kanal 5
Nybyggarna – Kanal 5

Publikens nomineringar:
Årets kvinnliga programledare:
Carina Berg – Kanal 5
Gina Dirawi – SVT
Kristin Kaspersen – TV4
Renée Nyberg – TV3

Årets manliga programledare:
David Hellenius - TV4
Erik Haag - SVT
Filip & Fredrik - Kanal 5
Erik & Mackan - TV3

Årets sport-tv-profil:
Anna Brolin -TV4
Tommy Åström - Kanal 5
André Pops - SVT
Frida Nordstrand - TV3

Årets program:
Historieätarna - SVT
Så mycket bättre - TV4
Breaking News med Filip & Fredrik - Kanal 5
Erik & Mackan 99 saker… - TV3 

Se succéserien Morden i Sandhamn i TV4 Play

Nora Linde har tillsammans med sina två barn cyklat ner till stranden Trouville på Sandhamn i Stockholms skärgård för att ta ett tidigt morgondopp. Där gör...

Nora Linde har tillsammans med sina två barn cyklat ner till stranden Trouville på Sandhamn i Stockholms skärgård för att ta ett tidigt morgondopp. Där gör Nora en makaber upptäckt, en manskropp inlindad i ett fisknät har flutit upp till ytan.

Så börjar Morden i Sandhamn, TV4:s stora julsatsning med Alexandra Rapaport i huvudrollen. Vi ser även Jakob Cedergren i rollen som Kriminalinspektör Thomas Andreasson och Jonas Malmsjö som Noras man.

Det första avsnittet lockade en rekordpublik på 1 655 000 tittare, vilket är den bästa starten för ett svenskt veckodrama i TV4 under 2000-talet.
-Aldrig tidigare har premiären av en svensk dramaserie under en vardagskväll lockat fler tittare i TV4. Tittarnas fantastiska mottagande av Morden i Sandhamn är ett bevis på att välgjort svenskt drama är en genre som har framtiden för sig, säger Åsa Sjöberg, programdirektör på TV4.

Morden i Sandhamn sänds i tre delar; måndag, tisdag och onsdag klockan 21:00 i vecka 51. Se de första avsnitten här, och se intervju med Alexandra Rapaport genom att klicka på bilden ovan.