De fyra nya filmerna är tänkta att ha premiär på C More och TV4 under år 2020. Folkkära skådespelaren Alexandra Rapaport återfinns i huvudrollen som Nora Linde.

- Det ska bli superkul att återvända till Sandhamn. Nora är en karaktär som ligger långt ifrån mig som privatperson och det är spännande att få fortsätta utforska och fördjupa henne. Jag vågar lova att den nya säsongen kommer att bjuda på flera överraskningar och vändningar som förhoppningsvis kommer att skaka om och engagera vår redan stora publik, men också locka en helt ny skara av tittare, säger Alexandra Rapaport.

Morden i Sandhamn bygger på karaktärerna i Viveca Stens kriminalromaner. När filmatiseringen nu går in i sin sjunde säsong har karaktärernas liv och berättelser börjat leva sitt eget liv parallellt med Viveca Stens romaner och ursprungshistorien. Därför har ett gemensamt beslut fattats om att låta historierna växa vidare på varsitt håll.

- Det har alltid varit oerhört spännande att se mitt älskade Sandhamn komma till liv i tv-rutan. Alla tv-tittare och bokläsare världen över är en oändlig källa till energi och inspiration. Nu får jag, tillsammans med Filmlance, TV4 och C More, möjligheten att ge dem nya berättelser om det universum som betyder så mycket för mig. Det är den högsta formen av smicker att mina böcker inte bara filmatiseras utan också inspirerar till originalhistorier som kan ses världen över, säger Viveca Sten.

- Morden i Sandhamn är en av C Mores och TV4:s stora succéer som bara fortsätter att engagera, underhålla och beröra både trogna och nya tittare. Viveca Stens bokvärld har varit en helt ovärderlig bottenplatta i utvecklingen av seriens universum och vi har, tillsammans med Filmlance, haft ett väldigt fint samarbete. Nu går vi in på tionde året och det kändes helt naturligt för oss, Filmlance och Viveca att böckerna och filmerna får utvecklas i olika riktningar. Det har skapat stora möjligheter och nytt bränsle till en fortsättning för både böckerna och filmserien, säger Niva Westlin Dahl, exekutiv producent på C More och TV4.

Morden i Sandhamn spelas in under sommaren 2019 och väntas ha premiär på C More och TV4 under 2020. Filmlance International AB, som är en del av Endemol Shine Nordics, producerar. För regi står Mattias Ohlsson och Niklas Ohlson. Manus skrivs av Johan Widerberg, Sara Heldt och Gustaf Skördeman.

Morden i Sandhamn har fängslat tittarna i sex säsonger. Den första sändes under julen 2010 och den senaste säsongen hade premiär under våren 2018. Viveca Stens kriminalromaner ges ut i 40 länder och har sålts i fem miljoner exemplar världen över.