Hans karaktär Alexander gör entré i Morden i Sandhamn efter att Nora Lindes (Alexandra Rapaport) tidigare parhäst, polisen Thomas (Jakob Cedergren) har flyttat till Norge för att bo nära sin exfru och dotter. Under åtta avsnitt får skärgårdspolisen tillsammans med åklagaren Nora Linde hantera allt från dödliga festdroger, mord och ekonomisk brottslighet. Samtidigt tampas Nora med ett turbulent privatliv som singelmamma till en revolterande tonårsdotter.

- Det här är Morden i Sandhamn 2.0 och en av de bästa säsongerna hittills, enligt mig. Den innehåller mer spänning, komplicerade relationer och oväntade situationer som påverkar Nora på flera olika sätt. Det var ljuvligt att spela mot Nicolai som jag beundrat sedan vi spelade mot varandra i serien ”Kielergatan” 2018. Hans karaktär Alexander är både mångfacetterad, temperamentsfull och underhållande och bidrar med en härlig energi till serien, säger Alexandra Rapaport.

Morden i Sandhamn har premiär på C More den 3 augusti och på TV4 den 18 augusti. Kriminalserien är en av de mest populära och baseras på författaren Viveca Stens universum. När serien nu går in på sin sjunde säsong har karaktärernas liv och berättelser börjat leva sitt eget liv parallellt med Viveca Stens romaner. Därför har man låtit böckerna och serien utvecklas fritt åt varsitt håll.


- Nu när nästan alla böcker filmatiserats får tv-serien gå sin egen väg. Samtidigt kan jag lova att alla som saknar Thomas kan möta honom i mina kriminalromaner. Jag gläder mig åt att ännu en gång se mitt älskade Sandhamn och mina karaktärer på tv, säger Viveca sten.

Morden i Sandhamn produceras av Filmlance International AB, som är en del av Endemol Shine Nordics. För regi står Mattias Ohlsson och Niklas Ohlson. Manus skrivs av Johan WiderbergSara Heldt och Gustaf Skördeman. Morden i Sandhamn har fängslat tittarna under sex säsonger hittills. Den första sändes under julen 2010 och den förra säsongen hade premiär under våren 2018. Viveca Stens kriminalromaner ges ut i 40 länder och har sålts i sex miljoner exemplar världen över.