Den 2 maj har Morden i Sandhamn säsongsstart i TV4. Denna sjätte säsong av den populära filmserien är baserad på karaktärerna i Viveca Stens kriminalromaner och bjuder på gästskådespelare så som Linus WahlgrenAlexander Karim och Happy Jankell. I huvudrollen återser vi Alexandra Rapaport som sommargästen Nora Linde, tillsammans med Jakob Cedergren som kriminalinspektör Thomas Andreasson och Sandra Andreis som kriminalinspektör Mia Holmgren.

- Det är oerhört roligt att Morden i Sandhamn äntligen är tillbaka och jag är själv väldigt stolt över den nya säsongen. Samtidigt som tittarna kommer känna igen sig i själva inramningen så finns det också mycket nytt och spännande både vad gäller karaktärerna och handlingen, säger Alexandra Rapaport.

Handlingen utspelar sig liksom tidigare på vackra Sandhamn där sommargästerna intagit ön för semestern. Den till synes idylliska tillvaron med bröllopsplanering, seglarläger och sommarfester visar sig dock snart ha mörka undertoner och den här sommaren blir Thomas och Mia tvungna att hantera svårare fall än någonsin tidigare i form av en ökänd pedofil, hustrumisshandel och grov organiserad brottslighet som skärrar öborna. Samtidigt står både Nora och Thomas inför utmaningar i sina respektive relationer och deras vänskap – eller om det är något mer än så – sätts på prov.

- Det är en fantastisk ny säsong som tittarna får ta del av. Morden i Sandhamn har i snart tio år varit en publikfavorit så den stora utmaningen har varit att behålla seriens unika styrkor samtidigt som vi har fördjupat och förfinat både fallen och karaktärerna ytterligare. Jag både tror och hoppas att det kommer märkas, säger Niva Westlin Dahl, exekutiv producent på TV4 och C More.

Morden i Sandhamn produceras av Filmlance International AB, tillsammans med TV4, ZDFE och ZDF. För regi står Mattias Ohlsson som tidigare regisserat bland annat Arne Dahl-serien, Springfloden och de tidigare säsongerna av Morden i Sandhamn.

Den nya säsongen baseras på fyra filmer – I maktens skugga, I sanningens namn, I fel sällskap och I nöd och lust – och kommer att visas på onsdagar och torsdagar i TV4 med start 2 maj. Redan nu finns dock hela säsongen tillgänglig på C More.