Du behöver:
Plank
Reglar
Skruv
Hasp
Skruvdragare
Gerkloss
Ett mysigt träd

1. Bestäm platsen där bänken skall byggas och tänk ut hur stor bänk det skall bli. Det som är bra med denna bänken är att den kan göras hur stor eller liten man vill. väljer man smalare sittbrädor kan man ha fler, och väljer man bredare räcker det med ett par stycken. 

2. Gör 6 stycken enkla H bockar av regelvirket, mät ut så att höjden på benen och en liggande regel ovanför blir en lagom sitthöjd. Bredden på den övre regeln anpassas till storlek och antal på sittbrädorna. 

3. Sätt ihop benställningens innersidor med reglar, minsta längd på dessa reglar är trädets diameter plus 5 cm. såga ändarna i 45° och sätt ihop alla utom en. 

4. Trä ställningen runt trädet och se centrera alla bockar så att mellanrummet är det samma över allt. 

5. Såga ut första sittbrädan genom att mäta mitten på benstommens innerregel och såga den sedan 45° utåt. Gör där efter 6 likadana. Fäst alla ordentligt utom där innerregeln saknas, där räcker det med att fästa den löst tills vidare. 

6. Där efter är det bara att bygga på precis likadant sätt. 

7. Sektionen som saknar innerregel och där sittbrädorna än inte är fastsatta byggs enkelt ihop med en ram under insidan. Fäst sedan ramen mot benstommen med hasp på var sida så att bänken enkelt kan flyttas bort vid gräsklippning eller vinterförvaring. 

6. Måla bänken i en kul färg

Lycka till!