ISLAND

Fakta
Medeltemperatur: Sommar ca 13° Vinter ca -1° 
Statsskick: Republik 
Antal invånare: 327 100
Snabbaste flygtid: Stockholm – Reykjavik 3h
Valuta: Isländsk Krona (ISK)


Hostel
Musse och Jörgen bodde på ett Hostel i Reykjavik kallad Kex under sin resa. Det är byggt i en gammal kexfabrik som är renoverad och inredd i modern industristil.

Island är känt för sina många filminspelningar och filmteamen brukar bo på Kex Hostel. Glöm inte att besöka baren som är en favorit.

Ska du åka till Island? Missa då inte detta prisvärda boende.

Kex Hostel
Webbsida: www.kexhostel.is
Adress: Skulagata 28, 101 Reykjavik
Telefon: +354 561 6060

Islandshästar
Att det finns Islandshästar på Island vet nog det flesta om. Det är en av de saker som Island är mest känd för. Islandshästen är stark, modig, stabil och klarar hårt väder och vind. Deras lugna temperament gör att de även passar för den ovane ryttaren.

Ska du åka till Island är det ett av de bästa sätten att uppleva naturen och kulturen på. Det finns många olika stall som erbjuder skräddarsydda turer. Nedan hittar du Haraldurs kontaktinfo.

Haraldur Aikman
Telefon: +354 896 6577

Offroadkörning med Buggy
”Buggy Tours” som de kallar det är en slags fyrhjuling som tar sig fram i svår terräng. Det är både fartfyllt och spännande. Det handlar inte bara om att åka omkring utan du kan även åka på skräddarsydda turer och upptäcka andra saker på vägen. Vad sägs om att titta på valar, blå laguner och grottor? För dig som vill känna adrenalinet pumpa arrangerar de en speciell ”Extreme tour”.

Webbsida: www.quad.is
Adress: Du hittar koordinaterna på deras hemsida
Telefon: +354 8211-311 

Restaurang Saegreifinn (The Sea Baron)
En Isländsk fisk- och skaldjurs-restaurang som ligger i Reykjavik och ägs av gammal fiskarfamilj. De serverar mat efter dagens fångst och en utav specialteer är hummersoppan som kallas världens bästa hummersoppa. En enkel restaurang men med god och typisk isländsk mat.

Webbsida: www.saegreifinn.is
Adress: Geirsgata 8
Telefon: +354 553 1500