Café de Flore.

Kaféet grundades under Tredje republiken, ca 1887. Det fick sitt namn efter en skulptur på andra sidan boulevarden. Vid slutet av 1800-talet byggdes en övervåning. Många intellektuella, som till exempel Jean-Paul Sartre och Simone de Beauvoir har varit stamgäster på kaféet.

Middag på La Palette

Marie Modiano, är en fransk sångerska och författare. Under senare år har hon huvudsakligen arbetat som singer-songwriter och har släppt flera album. År 2012 debuterade Modiano som författare med diktsamlingenEspérance Mathématique. Marie Modiano är dotter till författaren och nobelpristagaren Patrick Modiano. Tillsammans med maken Peter von Poehl har hon en son och familjen är bosatt i Saint-Germain-des-Prés i Paris.[1]

Le studio des parfums

Här kan man få tillverka sin egen parfym. Kostar 75€, tar ca 2 timmar.

Adress: 23, rue du bourg tibourg
 Nr: 0033 140 299 084

Jazzklubben Sunset sunside

En av Frankrikes mest kända Jazzklubbar, som funnits sedan 1983.

Den första av flera jazzklubbar att etablera sig på Rue des Lombards.

Har ofta kända artister som uppträder på kvällarna. Entréavgift: 25 euro.

Adress: 60, rue des Lombards – 75001 Paris

Maria Andersson Lundells tips på jazzklubbar i Paris,;

New Morning

Jazzfansen tränger ihop sig i den här hippa syltan för att dricka dansa och lyssna på musik. Trots den low key stämningen har namn som Spike Lee och Prince hittat hit. Musikstilarna här är: free jazz, fusion och funk.

Adress: Rue des Petites Écuries, 75010 Paris, FrankrikeTelefon:+33 1 45 23 51 41

Caveau des Oubliettes

En medeltidskällare, komplett med tortyrredskap och giljotin och mörka gångar. Här spelas det pop och rock på måndagar ,tisdagar speals det jazz och olika jam sessioner resten av veckan.

Adress: 52 Rue Galande, 75005 Paris, FrankrikeTelefon:+33 1 46 34 23 09

Maraiskvarteren

Shopping i Paris är grymt bra. Man hittar allt mellan himmel och jord här - framförallt bra råvaror och dekorationer som man kan ta med sig hem. Marais-området är Paris konstnärskvarter för shopping, fika, brunch lunch och middagar. Här hittar man söta små designerbutiker och det är tveklöst det mest pittoreska området för shopping.

OBS Stängt på söndagar.