Nöjesguidens valprogram

Sändes live från Almedalen

Artiklar från juli 2014

Torehammar: "Almedalen upp- och nedvänd highschool-hierarki"

Henrik Torehammar, journalist och programledare, har en modell som förklarar hur det funkar i Almedalen - nämligen som en upp- och nedvänd highschool-hierarki. Nördarna, som vanligtvis skulle låsas in i ett skåp är helt plötsligt de som får ta plats. Henrik Torehammar ger två exempel.

Läs hela

Alexandra Pascalidou: Vi har känt oss konstant hotade

Alexandra Pascalidou i Nöjesguidens valprogram 2014.

Alexandra Pascalidou har upplevt obehag under Almedalsveckan och berättar om hur nazizter och rasister på olika sätt trakasserat henne och andra med utländskt ursprung. "När flera av oss har påtalat detta har man sagt att vi lider av förföljelsemani", säger hon.

Läs hela

Recap av MP-dagen: "Det måste varit meningen att bilden skulle kapas"

Miljöpartiets kapade bild i Almedalen 2014.

Nöjesguiden och dagens panel, bestående av Henrik Torehammar och Kawa Zolfagary, snackar igenom onsdagen som var Miljöpartiets dag i Almedalen och kommer fram till att: Åsa Romson inte lär ha hittat den gröna tröjan i en soptunna och att bilden på henne och Gustav Fridolin måste varit ett pr-trick, det var för uppenbart att den skulle kapas - enligt panelen.

Läs hela

Nöjesguiden: Så gick det i onsdagens dj-battle i Almedalen

Dj-battle under Almedalsveckan.

På onsdagen körde partierna dj-battle i Almedalen. Här recenserar Nöjesguiden med panel deras presationer.

Läs hela

Upprörda röster efter "vita män"-inslaget

Upprörda tittare kontaktade Nöjesguiden efter "vita män"-inslaget.

Efter flygande reportern Thomas Boströms rundfrågning på stan i Almedalen om huruvida folk hade sett några vita män fick han kritik under Nöjesguidens Google hangout senare under kvällen. Se hans svar i klippet här, samt Reinfeldts kommentar om antalet vita män i hans partistyrelse.

Läs hela

Tobias Boström försöker be om ursäkt till vita män i Almedalen

Tobias Boström ber om ursäkt till vita män i Almedalen.

Efter flygande reportern Tobias Boström på-stan-enkät med frågan om folk sett några vita män i Almedalen fick han kritik på Youtube, under Nöjesguidens Google hangout. "Sluta hata dig själv för att du är vit", löd kritiken. Tobias var inte sämre än att han tog till sig och gick ut på stan igen. Denna gång för att be om ursäkt.

Läs hela

"Rasism eller medmänsklighet?"

Efter Jimmie Åkessons (SD) uttalande om medmänsklighet får Nöjesguidens panel svara på vad som är rasistiskt och vad som är medmänskligt.

Läs hela

Niklas Svensson missade ställa följdfråga till Jimmie Åkesson (SD)

Niklas Svensson och Jimmie Åkesson.

Jimmie Åkesson (SD) grillades på tisdagen av Niklas Svensson i Expressen-båset, apropå senaste dagarnas avslöjanden. Men enligt Nöjesguiden missades en viktig följdfråga.

Läs hela

Nöjesguidens valprogram 3: Medmänsklighet, feminism, rasism och bostadskris

Nöjesguidens valprogram onsdag diskuterades vad som egentligen är medmänsklighet och vad som är rasism - efter Jimmie Åkessons (SD) uttalande om detta i hans tal i Almedalen. Dessutom på agendan: Femnism och bostadsbrist. Gäster: Mireya Echeverría Quezada, medgrundare till Rummet och tf chefredaktör för Bang, Maria Ramnehill, transfeministisk skribent, Victoria Percovich Gutierrez, projektledare Malmö stad och Vanda Kehr, projektledare, jagvillhabostad.nu.

Läs hela

Nöjesguidens panel om SD:s "Sverigevänner" och "kladdigt kladd"

Nöjesguiden och onsdagen spanel anbalyserar Jimmie Åkessons (SD) uttalanden om "Sverigevänner" och "Stefan Löfvens kladdiga kladd". I Panelen: Mireya Echeverría Quezada, medgrundare till Rummet och tillfällig chefredaktör för Bang, och Maria Ramnehill, transfeministisk skribent.

Läs hela
Visa fler