Nyhetstema

Vetlandaattacken

Här hittar du allt om attacken i Vetlanda

Här hittar du allt om attacken i Vetlanda

Många frågetecken när rättegången kring knivdåden i Vetlanda avslutades

På onsdagen avslutades rättegången kring knivdåden i Vetlanda där en man står åtalad för sju fall av mordförsök. Både åklagare och drabbade hade hoppats få svar på varför vansinnesattackerna skedde när den misstänkte gärningsmannen gav sin bild av händelseförloppet, men svaren uteblev.

Så här gick knivattackerna i Vetlanda till – följ polisens egna bilder

På eftermiddagen den 3 mars går en man oprovocerat till attack och knivhugger, inom loppet av 20 minuter, sju människor i centrala Vetlanda. Här är polisens egna övervakningsbilder ur förundersökningen, från första attacken till den sista fram till gripandet av gärningsmannen.

Rättegång inledd efter knivattackerna i Vetlanda

I Jönköpings tingsrätt började idag rättegången mot den 22-årige man som knivhögg sju män i Vetlanda i mars. Mannen medger två mordförsök men säger att han inte minns vad som hände med de andra fem männen.Den första som attackerades var Bo Martinsson, som i rättssalen idag fick möta sin angripare igen.

Åklagaren om Vetlandadådet: ”Vi har inte fått fram någon motivbild”

Idag inleds rättegången om knivdådet i Vetlanda i början av mars. Den åtalade mannen misstänks för mordförsök i sju fall. Men om de drabbade kommer att få något svar på varför mannen gick till attack är högst oklart. Vi har inte fått fram någon motivbild, säger åklagare Martin Svensson.

Rättegången mot knivattackerna i Vetlanda inleds idag

Idag inleds rättegången mot den man som misstänks ha begått en rad knivdåd mot människor i Vetlanda för ett par månader sen.
Johan Håkansson, reporter TV4Nyheterna är på plats vid Jönköpings tingsrätt.

GW om åtalet för Vetlandadådet: ”Han är tokig, karln”

I förrgår åtalades den 22-åriga man som misstänks ha attackerat sju män i Vetlanda i mars i år. Våldet var hänsynslöst och livsfarligt och 22-åringen åtalas för försök till mord och livstids utvisning. Rättegången planerar att starta på fredag och Leif GW persson går igenom åtalet för dådet.

22-åring åtalad för Vetlanda-attacken: ”Inget klarlagt motiv”

Åklagare har nu väckt åtal mot den man som misstänks för knivattackerna i Vetlanda i början av mars. Rättegången börjar 21 maj och TV4Nyheternas reporter Anna-Maria Holmgren är på plats i Vetlanda och förklarar varför motiven hittills inte har klarlagts.

Så långt efter larm om knivman kom polisen till Vetlanda

Den polispatrull som var först på plats efter attackerna i Vetlanda förra veckan kom 16 minuter efter larmet, och körde från grannkommunen Eksjö. Det trots att det fanns poliser i tjänst i Vetlanda. Framkörningstiden på 16 minuter har väckt liv i debatten om polisens närvaro i glesbygdskommuner.

Så präglas Vetlanda av knivattacken: "Jobbigt att återfå vår trygghet"

På eftermiddagen i onsdags rapporterades det att flera personer skadats efter att en man gått till attack med en kniv. Sju personer skadades, flera allvarligt, och polisen grep till slut den misstänkta gärningsmannen. Senare under kvällen rubricerade polisen dådet som ett terrorbrott men drog tillbaka terrormisstanken dagen därpå. På plats är Vetlandapostens reporter Julia Löfquist och beskriver hur staden har präglats av attacken.

22-åringen i Vetlanda häktad i dag – nekar till brott

I dag häktades den 22-årige mannen för försök till mord i sju fall. Mannen gick till attack med kniv mot flera personer, varav flera vårdas med allvarliga, men inte livshotande, skador på sjukhus. I Vetlanda finns vår reporter Johan Håkansson som var på plats i rättssalen.

Afghaner fruktar hatstorm efter Vetlandaattacken - ”Inte en orimlig rädsla”

Sociala medier översvämmas just nu av hatiska kommentarer mot afghaner som grupp efter onsdagens händelser i Vetlanda, där en 22-årig man från Afghanistan knivhuggit sju personer på öppen gata. Det här oroar många andra med afghansk bakgrund i Vetlanda, vilket Daniel Poohl, vd på Expo, mycket väl kan förstå.

Läget stabilt för de skadade efter attacken i Vetlanda

Läget för dom skadade efter attackerna i Vetlanda i onsdags uppges vara stabilt. Den 22-årige mannen som är afghansk medborgare, som tidigare bara dömd för narkotikabrott, är begärd häktad på sannolika skäl misstänkt för sju fall av mordförsök.

Häktningsförhandling efter knivattacken i Vetlanda

Idag hålls häktningsförhandlingarna i Eksjö tingsrätmot den 22-årige man som misstänks för knivattackerna i Vetlanda där sju personer skadades. Läget för dom skadade i attackerna uppges vara stabilt.

”Minnet av terrordådet på Drottninggatan fortfarande starkt närvarande”

Med anledning av dådet i Vetlanda höll regeringen idag en presskonferens för att markera sitt stöd för offren och deras anhöriga. Man säger att man följer utvecklingen nära och uppmanar amtidigt allmänheten att inte bidra till rykesspridning fram till dess att polisens utredning ger svar på varför och hur attacken kunde ske. Ulf Kristofferson, inrikespolitisk kommentator, kommenterar händelsen.

22-åringen begärs häktad för knivattackerna i Vetlanda

Mannen som misstänks för knivdåden i Vetlanda begärdes nu på eftermiddagen häktad misstänkt för mordförsök i sju fall. Flera av offren har intensivvårdats, men enligt sjukvårdsregionen är i nuläget ingen livshotande skadad. Frågan många nu ställer sig är varför den 22-årige mannen gick till attack.

Lättnaden i Vetlanda efter beskeden om offren: ”Läget ser mycket bättre ut”

En gärningsman har gått till knivattack mot sju personer i Vetlanda under onsdagen. Den misstänkte sköts av polis vid gripandet. Julia Löfquist, reporter på Vetlandaposten, summerar dygnet och går igenom vad som hänt. ”I går vårdades fem personer på iva och i dag ser läget mycket bättre ut. En person som vårdades för livshotande skador har flyttats till en vanlig avdelning”.

Pastor efter knivdådet i Vetlanda: ”Vi har försökt ta hand om de som kommer”

Ett Vetlanda i sorg försöker nu bearbeta onsdagens vansinnesdåd där sju personer skadades i en knivattack, flera av dem allvarligt. Nu vidtas flera åtgärder för att människor ska kunna få stöd och råd.
Anna Karlsson, pastor Missionskyrkan Vetlanda: ”Vi har kunnat hjälpa till med att lyssna och mänsklig närvaro. Vi har försökt ta hand om de som kommer. Många känner en otrygghet och vi alla måste hjälpas åt för att hitta den igen”.
Henrik Tvarnö (S), kommunalråd Vetlanda: ”Krisledningsgruppen är igång”.
Med i inslaget: Victoria Banozic, reporter TV4Nyheterna.

Knivdådet i Vetlanda – gärningsmannens väg genom staden

En misstänkt gärningsman ska ha attackerat totalt sju personer med kniv på fem platser i centrala Vetlanda under onsdagen. Polisen skottskadade den misstänkta gärningsmannen vid en skola och grep honom. Efter fem reder ut händelseförloppet.
Victoria Banozic, reporter TV4Nyheterna är på plats i Vetlanda och berättar att människor reagerar med ilska: ”Det är så ogreppbart”.