Kvinnan och mannen hade umgåtts på en restaurang på kvällen och på natten följde hon med honom hem. Enligt ett pressmeddelande från Gävle tingsrätt lade hon sig med ryggen mot mannen som lade sin arm runt hennes hals och ströp eller kvävde henne.

Dagen efter styckade 28-åringen kroppen och placerade delarna i en resväska och i två flyttkartonger. På kvällen anmälde han sig själv till polisen.

Under rättegången har 28-åringen påstått att det inte var meningen att döda kvinnan och att hans arm var okontrollerbar. Men uppgiften strider bland annat mot de uppgifter han lämnat i polisförhör och vad han skrivit i ett brev.

När rätten gjort en avvägning mellan försvårande och förmildrande omständigheter har man kommit fram till att straffvärdet inte uppgår till livstids fängelse.

I genomsnitt sker ett till två styckmord per år i Sverige. Nyligen kom hovrättsdomen i ett annat uppmärksammat fall som gällde en kvinna som mördat och styckat en annan kvinna i en lägenhet i Askersund i somras. I det fallet skärpte hovrätten domen till livstids fängelse.