Den stora havsfågeln lever inte på våra breddgrader och är en fågel som många fågelentusiaster drömmer om att se. När det kom rapporter om att en albatross siktats på Nordjylland åkte ett tiotal fågelentusiaster till området. Och den exotiska fågeln var där, men den var inte ensam. Två havsörnar som kanske inte var lika roade av albatrossens närvaro som de entusiastiska fågelskådarna var tog upp jakten på fågeln.

Jens Søgaard Hansen som kört från Köpenhamn bara för att få en skymt av albatrossen lyckas filma allt.

-Min första tanke när jag insåg att havsörnarna tänkte äta albatrossen till frukost var: "Det här får inte hända! Det får bara inte ske!". Det skulle vara oerhört tragiskt om den här magnifika fågeln slutade som örnmat.

Det här var första gången som Jens Søgaard Hansen såg en albatross. Och att det skedde i form av ett möte med havsörnar var mäktigt.

-Det var fullständigt overkligt. Det här är knappast något som någon tidigare sett i världen. Den svartbrynade albatrossen håller till på södra halvklotet och havsörnar på den norra delen, så bara det gör den här händelsen närmast ofattbar, säger Jens Søgaard Hansen.