Varje kväll 19:00 och 22:00, samt i Nyhetsmorgon

Artiklar från november 2012

Tyskt ja till stödpengar till Grekland

Tyska Förbundsdagen sa under fredagen ja till mer stödpengar till Grekland. Enligt finansminister Schäuble skulle hela eurosamarbetet falla samman om stödpaketet stoppas. Därmed godkänner de beslutet som EU:s finansministrar fattade tidigare i veckan.

Läs hela

Konkursförvaltare kritiska mot Saab-ledningarna

Vänersborgs tingsrätt fick i dag ta emot Saab:s konkursförvaltares redogörelse för händelserna som ledde fram till konkursen. Och konkursförvaltarna är i många avseenden mycket kritiska mot hur Saab-ledningarna agerade.

Läs hela

Status på Facebook kan vara allmän handling

Upp mot en miljon offentliganställda i landet kan begå tjänstefel. E-post, sms, twitterinlägg eller statusuppdateringar på Facebook som berör arbetet i det offentliga är en allmän handling som ska sparas. Nyligen fick region Skåne bakläxa av kammarrätten efter att ha vägrat lämna ut sms-meddelanden från topparnas mobiler.

Läs hela

Många familjehemsplaceringar avbryts i förtid

Kommunernas arbete med barn som placeras i familjehem får skarp kritik i en rapport från Socialstyrelsen. Den visar att var fjärde placering av ett barn i familjehem avbryts i förtid, vilket kan leda in barnen i missbruk och kriminalitet.

Läs hela

Sveriges ambassad i Syrien evakuerad

Sveriges ambassad i Syrien har evakuerats eftersom läget i huvudstaden Damaskus bedöms som för farligt. UD säger att beskickningen fortfarande formellt är verksam, men att all personal sedan i söndags flyttats till Beirut.

Läs hela

Inkomstgarantin för riksdagsledamöter kan slopas

Förmånerna för riksdagsledamöter som slutar sin tjänst är på väg att stramas åt dramatiskt. Enligt en intern promemoria kommer den kommitté som utreder frågan inom kort föreslå att dagens generösa inkomstgaranti avskaffas.

Läs hela

Palestinsk glädje efter ja från FN

Sverige och 137 andra länder gav sent igår kväll Palestina status som observatörsstat i FN. Och medan palestinierna hoppas att det blir starten till en tvåstatslösning menar kritiker att lösningen skjuts ännu längre bort.

Läs hela

Kritik mot familjehemsplacering

Kommunernas arbete med barn som familjehemsplaceras får nu skarp kritik i en rapport från Socialstyrelsen. Rapporten som TV4Nyheterna tagit del av och som presenteras senare under fredagen visar att var fjärde placering av familjehemsbarn avbryts i förtid. Något som får allvarliga konsekvenser för barnen.

Läs hela

Brottsdömd hjälpte Löfven i Sydafrikakontakter

S-ledaren Stefan Löfven förnekar att han kände till att den person han anlitade i kontakterna med Saab och sydafrikanska metallfacket har en grovt brottslig bakgrund.Kalla fakta avslöjade att Leif Valfridsson är dömd för grovt rån, vållande till annans död och grov stöld.

Läs hela

SD-politiker lämnar riksdagen

Sverigedemokraten Lars Isovaara lämnar sin plats i riksdagen efter avslöjanden om att han gett vilseledande uppgifter om varför han förolämpat en skyddsvakt på Riksdagen.

Läs hela
Visa fler