Varje kväll 19:00 och 22:00, samt i Nyhetsmorgon

Artiklar från december 2012

Lokal opinion mot trängselskatt i Göteborg

På onsdag morgon, den 2 januari, införs trängselskatt i Göteborg. Men systemet kan komma att rivas upp eftersom den lokala opinionen nu skrapat ihop tillräckligt många namn för att man ska kunna kräva en folkomröstning kring trängselskatten.

Läs hela

USA: Ännu ingen överrenskommelse inför budgetstupet

I USA är positionerna alltjämt låsta om vilka skattehöjningar som ska genomföras för att undvika det fruktade budgetstupet som träder i kraft vid midnatt natten till tisdag amerikansk tid. Trots timmar av förhandlingar är republikaner och demokrater inte överens.

Läs hela

Många butiker säljer fyrverkerier till barn

Många butiker säljer olagligt fyrverkerier till barn. Det visar en granskning som TV4 Nyheterna har gjort.

Läs hela

Storbråk om integrationspolitiken mellan MP och Alliansen

Ett storbråk har blossat upp mellan Miljöpartiet och Alliansen när det gäller integrationspolitiken. Mp har beröringsskräck säger Jan Björklund.

Läs hela

SD-topp lämnar riksdag och parti

Sverigedemokraternas tidigare ekonomisk-politiske talesperson Erik Almqvist lämnar såväl riksdagen som partiet. Istället öppnar han en konsultfirma.

Läs hela

För första gången talar ett av Göran Lindbergs offer ut

Var fjärde polis som döms för brott har begått våldsbrott mot kvinnor. Det visar en granskning som TV4 Nyheterna har gjort. Här berättar för första gången ett av före detta länspolismästaren Göran Linbergs offer om vad som hände.

Läs hela

Demens vanligaste dödsorsaken

Hjärtsjukdomar är inte längre den vanligaste dödsorsaken i Sverige. Bättre sjukvård och nyttigare mat har gjort att allt fler överlever och färre insjuknar. Istället står nu demenssjukdomar högst upp på listan, enligt Dagens Nyheter.

Läs hela

Syriensändebud: en politisk lösning nödvändig

Situationen i Syrien fortsätter att förvärras och en politisk lösning till konflikten är absolut nödvändig, det säger Syriensändebud Lakhdar Brahimi som också varnar för att situationen i Syrien kommer att spåra ur.

Läs hela

Var fjärde polisdom rör kvinnobrott

Var fjärde polis i Sverige som gör sig skyldig till brott döms för sexbrott eller kvinnomisshandel. Det visar en granskning som TV4Nyheterna gjort. Just nu pågår två stora brottsutredningar mot poliser som misstänks för misshandel av närstående kvinnor.

Läs hela

Våldsamma protester efter att kvinnan som våldtogs i Indien har avlidit

I Indien rustar nu myndigheterna för kaos och våldsamma protester efter att den 23-åriga kvinna som utsattes för grov gruppvåldtäkt i New Delhi för två veckor sen avlidit av sina skador.

Läs hela
Visa fler