Varje kväll 19:00 och 22:00, samt i Nyhetsmorgon

Artiklar från januari 2013

Stor ökning av obetalda sms-lån

Antalet obetalda snabblån, eller sms-lån, som hamnar hos Kronofogden ökar lavinartat. Förra året steg siffran till 54 000, en ökning med 62 procent jämfört med året före.

Läs hela

900 förlorar jobbet hos Telia Sonera

Telia Sonera ska säga upp 900 anställda i Sverige, trots en kvartalsvinst på drygt sju miljarder kronor före skatt. Samtidigt är vd Lars Nyberg pressad av mutanklagelserna i Uzbekistan. Under torsdagen ska styrelsen ta del av en granskning av affären i ett extrainsatt möte.

Läs hela

Allvarliga brister hos Socialtjänsten i Töreboda

Socialtjänsten i Töreboda har allvarliga brister. Det slår Socialstyrelsen fast i sin granskning av fallet där två minderåriga systrar gång på gång nekades hjälp av socialtjänsten.

Läs hela

Förslag på skärpt vapenlag i Sverige

Straffet för grovt vapenbrott bör höjas och straffskalan delas upp. Det föreslår en utredning om skärpt vapenlag som under torsdagen överlämnades till justitieminister Beatrice Ask. Utredningen föreslår också att tillstånd för att inneha helautomatiska vapen endast får ges för samlarändamål. Chefen för TV4 Newsmill, PM Nilsson, om vapenläget i Sverige: "Finns absolut en vapenlobby".

Läs hela

Novus: SD går framåt

Sverigedemokraterna är tredje största parti i den senaste väljarbarometern från Novus som presenteras av TV4 News idag. De får 9,4 procent vilket är den högsta noteringen hittills för Sverigedemokraterna.

Läs hela

Moderatkommuner oroas av fler flyktingar

Trycket från en växande flyktingström skapar oro i kommunerna.
Enligt en enkät från tidningen Dagens Samhälle vill nu var tredje moderat kommunstyrelseordförande att Sverige ska ta emot färre flyktingar än i dag.

Läs hela

Narkotikamålet kan tas upp igen

Stockholms tingsrätt förbereder sig för att avkunna dom i Sveriges största narkotika- mål om två veckor. Nu kan domstolen istället tvingas återuppta rättegången. Anledningen är att försvaret hittat en loggbok med fler än 7-tusen-500 avlyssnade samtal - som tidigare hemlighållits av åklagarna.

Läs hela

Socialdemokraterna vill ha obligatoriskt gymnasium

Inför kongressen i april föreslår Socialdemokraterna förlängd skolplikt. Men utspelet är ett luftslott, menar regeringen som bara ser nackdelar med att göra gymnasiet obligatoriskt.

Läs hela

Allt fler lyssnar på musik via nätet

Vårt musiklyssnande blir allt mer digitalt. Enligt musikbranschen har nu den digitala försäljningen gått om försäljningen av fysiska skivor.

Läs hela

Explosionen på Kvarnbergsskolan: "Skedde inte under lektion"

Vid lunchtid under onsdagen inträffade en explosion på Kvarnbergsskolan i Huddinge. Enligt räddningstjänsten på plats ska någon eller några ha hanterat en pet-flaska med något frätande ämne i en korridor på skolan. Flaska ska sedan ha briserat och skadat två lärare och nio elever. Samtliga ska vara lindrigt skadade.

Läs hela
Visa fler