Varje kväll 19:00 och 22:00, samt i Nyhetsmorgon

Artiklar från februari 2013

Surrogatmödraskap kan bli tillåtet i Sverige

Surrogatmödraskap bör tillåtas i Sverige. Det anser en majoritet av Statens medicinsk-etiska råd i en ny rapport.

Läs hela

Hård kritik mot jakt på papperslösa

Nu kommer kritik mot polisens satsning REVA som innebär att att få fast papperslösa och få dem ut ut landet. På lördag demonstrerar iranskt asylcentrum

Läs hela

Nya krav på matleverantörer efter hästskandal

Kommunerna ställer nu nya krav på sina matleverantörer efter den senaste tidens hästköttskandaler. Dafgård har bekräftat att det fanns hästkött i företagets köttbullar. Karlskrona är en av kommunerna som nu ser över sina rutiner.

Läs hela

Alliansen backar i ny mätning

Samtliga allianspartier backar i den senaste mätningen från Novus som presenteras av TV4 News under torsdagen. Samtidigt fortsätter Sverigedemokraternas stöd att öka. Samtliga förändringar i mätningen är inom felmarginalen.

Läs hela

Syrien: resurserna räcker inte

I Rom inleds under torsdagen toppmötet om Syrien, där USA:s utrikesminister John Kerry väntas presentera ett stödpaket med mat och medicinsk utrustning till den syriska oppositionen. Samtidigt varnar FN för att biståndet till de 5 miljoner behövande i Syrien riskerar att haverera om inte mer resurser sätts in.

Läs hela

Hästkött hittat i Dafgårds egna prover

Livsmedelsproducenten Dafgårds konstaterar idag att deras tester visar att det finns hästkött i deras köttbullar. Ikea beslutade därför att dra tillbaka samtliga köttfärsprodukter från Dafgårds ifrån sina restauranger, som en säkerhetsåtgärd.

Läs hela

"Dafgård vill inte uttala sig om hästköttet"

Reporter Björn Johansson rapporterar från Dafgårds fabrik i Källby efter att det bekräftats att det funnits hästkött i deras produkter.

Läs hela

Här tar påven farväl

Petersplatsen i Vatikanstaten i Rom var fylld till bristningsgränsen när påve Benedictus XVI höll sitt avskedstal.

Läs hela

Hagel ny försvarsminister i USA

USA:s nya försvarsminister blir republikanen Chuck Hagel. Det står klart efter en omröstning i senaten i Washington. Omröstningen hade skjutits upp en längre tid sen republikanerna blockerat den. Resultatet ses som en viktig seger för president Barack Obama.

Läs hela

Försäkringskassan ber om ursäkt

Försäkringskassans generaldirektör ber nu om ursäkt, efter rapporterna om att kassan krävt ett intyg med förväntat dödsdatum av en 23-årig cancersjuk man. Men han menar samtidigt att det hela måste vara ett missförstånd.

Läs hela
Visa fler