Varje kväll 19:00 och 22:00, samt i Nyhetsmorgon

Artiklar från mars 2013

Fortsatt väntan på våren

Våren är ett par veckor försenad på många håll och någon riktig värme finns ännu inte i sikte. Och de flesta av oss är väl ordentligt trötta på kylan.

Läs hela

Blodfettsmedicin kan användas vid bröstcancerbehandling

En ny studie från universitetssjukhuset i Lund visar att vanliga blodfettssänkande mediciner skulle kunna användas i behandlingen av bröstcancer. Enligt forskningsresultatet kan troligen en majoritet av de som drabbas av bröstcancer bli hjälpta av medicinen:

Läs hela

Arbetstillstånd säljs dyrt

Tusentals svenska arbetstillstånd säljs till utländska medborgare, det visar siffror som LO tagit fram åt Kalla fakta. Personer som vill bo och jobba i Sverige luras hit och blir av med sina besparingar. Men trots omfattningen på handeln fortsätter den ostört.

Läs hela

Eiffeltornet bombhotat

Eiffeltornets besökare evakuerades under lördagskvällen sen ett bombhot ringts in. Polisen tog hotet på största allvar och sökte igenom monumentet.

Läs hela

Visby ringmur repareras

För ett år sen rasade en del av Visbys ringmur och nu funderar forskarna på hur de skall gå tillväga med att bygga upp den igen. Reparationen skall dokumenteras för framtiden - att rädda kulturarvet från 1200-talet är ingen enkel sak.

Läs hela

Hård kritik mot Billströms reform

Av den första generationens arbetskraftsinvandrare har inte många blivit kvar i Sverige - hela 70 procent har lämnat landet.

Läs hela

Nordkorea bemöts med försiktighet

Nordkorea fortsatte under lördagen sina utspel med att hota att stänga den gemensamma industrizonen som finns mellan Sydkorea och Nordkorea.

Läs hela

Krigstillstånd råder i Nordkorea

Sen strax efter midnatt natten till lördag befinner sig Nordkorea i krigstillstånd och militära provokationer kommer att leda till kärnvapenkrig, enligt ett officiellt uttalande från Pyongjang. Både USA och Sydkorea tar hoten på allvar.

Läs hela

Många tvingas lämna Sverige

Många arbetskraftsinvandrare utnyttjas grovt och inte många av dem blir kvar i Sverige. Kalla fakta har granskat Tobias Billströms reform och vad som hänt med första generationen arbetskraftsinvandrare.

Läs hela

Facken kräver samlat grepp

Kommunernas skilda förutsättningar är orsaken till att skolan misslyckas. Flera fackförbund kräver nu ett samlat grepp och en nationell finansiering som kan fördela resurser till de skolor som bäst behöver dem.

Läs hela
Visa fler