Varje kväll 19:00 och 22:00, samt i Nyhetsmorgon

Artiklar från april 2013

Svenskarna tvivlar på försvaret

En ny Novusmätning visar att över 80 procent av svenskarna tvivlar på att Sverige kan försvara sig vid ett militärt angrepp från främmande makt. Anders Pihlblad rapporterar.

Läs hela

Svenskarna misstror försvaret

Hela 83 procent av svenskarna tvivlar på att Sverige kan försvara sig vid ett militärt angrepp från främmande makt. Det visar en ny mätning från Novus. Det är dom ryska övningarna nära våra gränser som fått svenskarna att misstro.

Läs hela

Flera svenskar smittade av bär

Utbrottet av Hepatit A via frysta bär växer. Ytterligare 12 svenska fall av sjukdomen, utöver de åtta som redan konstaterats, tillhör sannolikt samma virusstam som först upptäcktes i Danmark. Utbrottet är nu ett av de största i världen.

Läs hela

Personer som lär sig svenska ska kunna bli medborgare snabbare

Den som lär sig svenska ska kunna bli svensk medborgare ett år tidigare än andra. Det är ett av förslagen i en utredning för uppvärderat medborgarskap som lämnades över till regeringen i dag. Och språkbonusen får blandade reaktioner.

Läs hela

Minst 40 skadade i explosion i Prag

Våldsam explosion inträffade under måndagen i Tjeckiens huvudstad Prag. Smällen hördes i hela staden och uppemot 40 människor skadades. Samtidigt befarar man att fler ligger begravda i rasmassorna.

Läs hela

M vill skärpa straffen för de unga

Landets allt fler äldre brottslingar får ofta lindriga straff, men det är inte för de kriminella äldre som Moderaterna vill höja straffen - utan för de yngre.

Läs hela

Brand i rasmassorna efter huskollapsen

Det finns fortfarande överlevande i rasmassorna efter den olagligt byggda textilfabriken i Dhaka i Bangladesh, enligt räddningsarbetare. Men sedan en brand bröt ut sent på söndagen har ytterligare dödsoffer krävts.

Läs hela

Strejken avblåst - parterna överens

Det blir ingen storstrejk på måndagen. Vid en presskonferens under söndagseftermiddagen meddelade nöjda förhandlare från facket Kommunal och arbetsgivarna inom Sveriges Kommuner och Landsting att man sagt ja till medlarnas bud och medborgare i hundra kommuner kan andas ut.

Läs hela

Skottdrama utanför premiärministerns kontor i Rom

Samtidigt som landets nya premiärminister svors in inträffade ett skottdrama utanför premiärministerns kontor. Två poliser skadades.

Läs hela

Storstrejk kan bryta ut på måndag

På måndag riskerar en storstrejk att bryta ut i många av landets kommuner. Kommunal och Sveriges Kommuner och Landsting har tagit del av medlarnas bud å parterna har nu till och med klockan 14 på sig att svara på förslaget. Hägerns förskola i Luleå är bara en av dom förskolor som kommer att drabbas av strejken.

Läs hela
Visa fler