Varje kväll 19:00 och 22:00, samt i Nyhetsmorgon

Artiklar från maj 2013

Prinsessor ställs ut på museum

Sigtuna museum gör en utställning över svenska prinsessor från vikingatiden till i dag, och prinsessan är kanske mer aktuell än någonsin med bröllop och dop och mer bröllop de sista tre åren.

Läs hela

Husbykravaller upp i riksdagen

På fredagen debatterade riksdagen de senaste veckornas oroligheter i Husby och andra områden. Det var Sverigedemokraterna som ville ha debatten och deras förslag på åtgärder är bland annat att dra in barnbidraget för barn som deltar i kravaller.

Läs hela

Svenskt Natosamarbete kan utökas

Sverige bör utöka det militära samarbetet med både Nato, de nordiska grannländerna och Baltikum. Det skriver Försvarsberedningen i sin säkerhetspolitiska analys som blev klar på fredagen. Partierna har enats om att Rysslands utveckling är oroande, men fortfarande inte löst knäckfrågorna kring vad det innebär för svenskt försvar.

Läs hela

Fler friskolar hotas av nedläggning

Skolverket varnar för att fler friskolor kan få problem, liksom JB koncernen. Orsaken är det bristande elevunderlaget.

Läs hela

Åklagarna: Bodenkvinnan dog av stickskador

Den misstänkte 22-åringen i Boden omhäktades på fredagen på sannolika skäl misstänkt för mord på en 20-årig kvinna. Åklagarna berättade på en presskonferens att kvinnan dött av skarpt våld och stickskador.

Läs hela

Rökningen minskar bland niondeklassare

Rökningen bland skolelever i årskurs nio minskar kraftigt. Niondeklassares tobaksbruk är nu det lägsta på drygt 40 år.

Läs hela

Syrien hotar Israel

Om Israel genomför nya flyganfall mot Syrien kommer Syrien att svara med att angripa Israel. Det sa den syriske presidenten Bashar al-Assad i en tv-intervju i libanesiska Hizbollahs tv-kanal al-Manar.

Läs hela

Sverige skärper tonen mot Ryssland

I den säkerhetspolitiska rapporten som försvarsberedningen ska överlämna till regeringen på fredag har partierna efter hårda diskussioner enats om skärpta skrivningar om Rysslands militära upprustning.

Läs hela

Bildt och Enström om Sveriges deltagande i Mali-insats

Regeringen föreslår ett svenskt deltagande i FN:s fredsoperation i Mali. Hela FN-insatsen kommer att omfatta högst 11 200 soldater och 1 440 poliser, enligt utrikesminister Carl Bildt och försvarsminister Karin Enström.

Läs hela

KD och C under spärren

Alliansens problem i opinionen fortsätter. I den väljarbarometer från Novus som presenteras av TV4Nyheterna hamnar både Kristdemokraterna och Centerpartiet under fyra procent. Det rödgröna övertaget är fortsatt stort.

Läs hela
Visa fler