Varje kväll 19:00 och 22:00, samt i Nyhetsmorgon

Artiklar från mars 2014

Massiv polisjakt efter förrymd fånge

En person rymde från Storbodaanstalten i Rosersberg strax norr om Stockholm på söndagsmorgonen. Enligt uppgifter till Aftonbladet skulle mannen ha grävt sig ut ur sin cell, men uppgiften dementeras av Kriminalvården som uppger att han tagit sig ut på något annat sätt. Han är dömd för grova brott och uppges vara farlig enligt tidningen.

Läs hela

Stora Enso-chef petas efter Kalla Fakta-avslöjande

Efter avslöjandet i Kalla fakta om att finsksvenska pappersjätten Stora Enso ljugit om barnarbete i egna led tvingas nu toppchefen Mats Nordlander sluta.

Läs hela

Swedish jounalists taken by armed men in Crimea released

Johan Fredriksson

Two journalists from the tv-channel TV4 in Sweden were taken by men in army clothing in Sevastopol, Crimea, this Monday afternoon.
- They have taken our passports, equipment and and we´re not allowed to leave this place, reporter Johan Fredriksson says on the phone.

Läs hela

Nyheternas team i Sevastopol gripet

TV4 Nyheternas utsända team i Sevastopol på Krimhalvön har gripits av rysk militär.

Teamet består av en reporter och en fotograf och de har blivit fråntagna sina pass och sin utrustning.
- Det kom militärer med piskor i högsta hugg och grep oss. De betedde sig väldigt hotfullt, säger reportern Johan Fredriksson.

Läs hela

Stor majoritet vill tillhöra Ryssland

95,5 procent av väljarna på Krimhalvön röstade för att ansluta sig till Ryssland. Det är läget efter att rösterna från hälften av vallokalerna har räknats, rapporterar AFP som åberopar myndigheter på Krim. 3,5 procent röstade för att stanna i Ukraina och 1 procent av rösterna var ogiltiga. Uppgifterna kommer från valkommissionens ordförande.

Läs hela

Hundratals befaras döda efter flygkrasch

Ett vietnamesiskt passegerarflygplan störtade utanför Vietnam på lördagsmorgonen enligt vietnamesiska myndigheter. Ombord fanns 239 personer. Vad som hänt är ännu oklart men på lördagseftermiddagen sågs oljebälten i havet i närheten av där olyckan ska ha ägt rum.

Läs hela

Trafikkaos efter tågstopp i Skåne

På lördagen fick omkring 100 tåg mellan Malmö och Lund ställas in efter en nedriven kontaktledning. Tusentals passagerare har påverkats och trafiken beräknas inte vara igång normalt igen förrän söndag morgon, enligt Trafikverket.

Läs hela

MUF-inlägg sprids som löpeld - av oppositionen

Ofta talas det om att valet 2014 kommer att avgöras i de sociala medierna. Partierna slåss om att nå ut bäst och smartast. Men det är inte alltid lätt att förutspå alla vändningar. På torsdagen publicerade Moderata ungdomsförbundet en bild med kritik mot Vänsterpartiet - men den "like-kapades" av motståndarsidan som på det viset drog nytta av retoriken.

Läs hela

Bildt: "Nu försöker du göra en affär av detta min gode man"

När TV4Nyheternas reporter Ulf Kristofferson konfronterade Carl Bildt på tisdagen om ett uttalande vid EU-mötet i Bryssel blev utrikesministern märkbart pressad. Se klippet som är bifogat i artikeln nedan.

Läs hela