Varje kväll 19:00 och 22:00, samt i Nyhetsmorgon

Artiklar från maj 2014

Vikthånet: M-politiker angrep miljöpartister

"Som diabetiker drillad men för oss kvinnor går midjemaxet vid 82 cm, sen förhöjd risk för hjärtat och en del annat." Det twittrade riksdagsledamoten Maria Abrahamsson (M) på tisdagskvällen till en bild på valets stora vinnare miljöpartisterna Åsa Romson och Isabella Lövin.

Läs hela

Åkesson om framgången och Le pen-applåderna

Åkesson om framgången och Le pen-applåderna

Twitterstorm över SD:s applåder för extremhögerpartiet Front Nationals framgång i EU-valet. Partiledare Jimmie Åkesson (SD) kommenterade även ett eventuellt samarbete med det franska partiet.

Läs hela

Lööf: EU har makt över mat och djurskydd

Lööf: EU har makt över mat och djurskydd

Centerpartiets partiledare Annie Lööf intervjuas av TV4Nyheternas politiska kommentator Ulf Kristofferson vid valspurten inför söndagens EU-val.

Läs hela

TV4Play sänder EU-valvaka med Elisabet Frerot

Elisabet Frerot leder EU-valvaka i TV4 Play.

Nu på söndag avgörs vilka svenska politiker som ska vara med och bestämma kursen för EU de kommande fem åren. TV4 Play:s EU-valvaka direktsänds på alla digitala plattformar under ledning av Elisabet Frerot. På plats finns även TV4:s Ann Tiberg och Marcus Oscarsson för att ge tittarna initierade analyser under valrysaren.

Läs hela

Kriget om danskt fläskkött trappas upp

Kriget om danskt fläskkött trappas upp

Kriget om det danska fläskköttet trappas upp. Matbutiker uppmanar till allmän bojkott av danskt fläskkött och näringsminister Annie Lööf deklarerade på onsdagen att hon vägrar köpa danskt och uppmanar kommuner och landsting att köpa svenskt lokalproducerat griskött. Det har fått den reagerade danske jordbruksministern att reagera.

Läs hela

Ett år efter köttskandalen – konsumenterna fortsatt oroliga

kött

Fusk och bedrägerier kring mat har hamnat högt på den politiska agendan inför EU-valet. Nyheternas Ann Tiberg och Dan Norrå har återvänt till den enskilda händelse som satte frågan på dagordningen - hästköttskandalen. En skandal som fick Findus att helt sluta sälja den lasagne som utlöste det hela.

Läs hela

Soppkök beskrivs som "zoo" och "freakshow"

Soppkök Stockholm har nekats tillstånd att dela ut mat till hemlösa vid Medborgarplatsen på Södermalm. Avslaget motiveras av en tjänsteman med att det "riskerar att bli en freakshow".

Läs hela

Det tuffa livet som världsreporter skildras i TV4:s nya dokumentärserie Korrarna

Stefan Borg och Rolf Porseryd är två av utrikeskorrarna som följs i programserien.

Möt TV4-journalisterna Rolf Porseryd, Elisabet Frerot, Stefan Borg, Peter Lindgren och Expressen-medarbetaren Terese Cristiansson. De arbetar som utrikeskorrespondenter och lever ett liv av ständigt flängande mellan händelsernas centrum. I premiären den 2 juni får tittarna följa dem i deras viktiga jobb och i den tuffa och ibland farliga vardagen bakom världsnyheterna.

Läs hela

Massivt tryck mot EU:s gränser

Trycket är enormt på EU.s yttre gränser, och frågan hur unionen ska hantera alla de människor som vill ta sig in illegalt är en av de stora valfrågorna i EU-valet den 25 maj. Nyheternas Ann Tiberg och Jacek Machula har besökt EU:s gräns i Afrika - en gräns där tragedier utspelar sig när människor försöker ta sig över de sex meter höga stängslen.

Läs hela

Filmaren Malik Bendjelloul är död

Filmaren Malik Bendjelloul, mannen bakom Oscarsbelönade Searching for Sugar Man, har avlidit 36 år gammal

Läs hela
Visa fler