Varje kväll 19:00 och 22:00, samt i Nyhetsmorgon

Artiklar från september 2014

Här är hela överenskommelsen mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet

Nedan publicerar vi hela överenskommelsen mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet de gröna:

"Jobbmål, investeringar, omställningsförsäkringar och jobb i hela landet"

Läs hela

Aktivister trotsar Hongkong-ledare

Tusentals prodemokratiska aktivister fortsätter att ockupera Hongkongs gator - trots att den regionale regeringschefen Leung Chun-ying uppmanat protestledarna i den forna brittiska kolonin att "omedelbart" dra tillbaka sina anhängare.

Läs hela

S och MP överens om försvaret

Migration och försvar — Socialdemokraterna och Miljöpartiet har kommit överens i två frågor som pekats ut som konfliktområden för en S-MP-regering.

Läs hela

Bakgrunden till protesterna i Hongkong - på 60 sekunder

I Hongkong sprider sig de våldsamma protesterna mot centralmakten i Peking. Flertalet har skadats i bråken och stora delar av Hongkongs finanscentrum är avspärrat. Men vad ligger egentligen bakom demonstrationerna? TV4Nyheternas Jonas Björck reder ut.

Läs hela

I dag väljer riksdagen ny talman

Det blir en spännande vecka i politiken. I dag måndag samlas den nya riksdagen för att välja ny talman och vice talmän och på fredag väljs Stefan Löfven till statsminister och hans regering presenteras. Och ska SD få en talmanspost? Alla partier utom V har sagt att man accepterar det då partiet är landets tredje största.

Läs hela

S och MP överens om skolan

Socialdemokraterna och Miljöpartiet har enats i skolfrågan. Man är nu överens om obligatoriskt gymnasium, högre lärarlöner och mindre klasser, rapporterar Sveriges Television.

Läs hela

Man ihjälskjuten i fastighet i Malmö

Efter larm om skottlossning vid Dalaplan i Malmö hittade polisen vid 16-tiden på söndagen en skottskadad man inne i en fastighet. Senare avled han på Skånes universitetssjukhus till följd av sina skador.

Läs hela

Romer trakasseras — men få anmäler

Östeuropeiska romer som tigger på stan attackeras. Svenska romer är fortsatt utsatta, men få anmäler påhopp och diskriminering.

Läs hela

Tårgas mot protester i Hongkong

Den senaste veckans protester i Hongkong ökar i styrka. Kravallpoliser ingrep med tårgas för att mota bort demonstranter som försökte inta Hongkongs finansdistrikt på söndagen.

Läs hela

Har Bildt ändrat sig?

Utrikesminister Carl Bildt stödjer skådespelarens Emma Watsons kampanj "HeForShe", men har tidigare svarat nej på frågan om han är feminist.

Läs hela
Visa fler