Varje kväll 19:00 och 22:00, samt i Nyhetsmorgon

Artiklar från januari 2015

Ballongrekord över Stilla havet

Äventyrarna "Two Eagles" nådde målet att korsa Stilla havet från Japan till Nordamerika. Med över sex dygn i luften har de satt nytt inofficiellt världsrekord i långvarig ballongflygning.
- I ballongvärlden är det stort, säger Hans Åkerstedt, vice ordförande FAI Ballongsektion, till TV4Nyheterna.

Läs hela

Lars hemliga liv i glitter och glamour

Just nu pågår ju konståknings-EM i Sverige, något entusiasterna hoppas ska locka fler intresserade till sporten. TV4Nyheterna har träffat en man som har skaffat sig ett passionerat förhållande till is - Lars Andersson i Göteborg. Det var när dottern började med konståkning som han också blev biten. Men på jobbet ligger han lågt med sitt intresse.
- Det sticker kanske ut lite när man är 55 år, säger han.

Läs hela

EU-styrkan riskerar att läggas ned

EU:s snabbinsatsstyrka, Nordic Battlegroup - som leds av Sverige, är för tredje gången i EU:s historia redo för uppdrag. Men blir det inget uppdrag den här gång heller riskerar styrkan att läggas ned.

Läs hela

Hälften av pizzeriorna fuskade

Många pizzerior använder andra ingredienser än de som anges på menyn. I Kristianstad har miljö- och hälsoskyddskontoret kontrollerat över 100 pizzerior och fann att hälften fuskade med ingredienserna.

Läs hela

Noshörningen som vann våra hjärtan

För tjugo år sedan engagerade sig hela Sverige i den nyfödde noshörningen Nelsons öde. I 10 dagar svävade han mellan liv och död. Här ser du hans historia.

Läs hela

Dallas-stjärnan Sverigeaktuell igen

På åttiotalet dog han, men det visade sig bara vara hans frus mardröm. Då kan det nästan inte handla om någonting annat än tv-såpan Dallas och Bobby - eller Patrick Duffy. Nu är han Sverigeaktuell i en ny säsong av Welcome to Sweden.

Läs hela

Han drogs med i lavin - räddades av vännerna

Det myckna snöandet ökar risken för laviner och på fredagen gick det en i Kittelfjäll i Västerbotten. Oscar Uvemo drogs med, men klarade sig tack vare sina rådiga och tursamma vänner.

Läs hela

Världens första melodifestival för hemlösa

--- Livesändningen är nu slut---

Artister från hela världen ställer upp i tävlingen som ska utse "de hemlösas sång 2015". Grundaren av Homeless International Melodifestival, Kavian Ferdowsi, var själv hemlös i flera år och har nu skapat den första internationella melodifestivalen för hemlösa.

Läs hela

Star Wars-figur betalar hans nya hus

Craig Stevens skulle köpa ett hus och undrade varifrån han skulle få pengar. Då mindes han sin gamla Star Wars-samling.

Läs hela

SCA-vd: "Jag har inte gjort något fel"

Efter Svenska Dagbladets avslöjande att SCA:s VD Jan Johansson tillsammans med sin dotter rest till Brasilien i bolagets affärsjet under förra årets fotbolls-VM, till en kostnad om minst 3 miljoner kronor säger nu Jan Johansson till TV4Nyheterna att han inte anser sig ha gjort något fel.

Läs hela
Visa fler