Varje kväll 19:00 och 22:00, samt i Nyhetsmorgon

Artiklar från november 2015

Tydliga klimatförändringar över världen

Över hela planeten börjar klimatförändringarna märkas i människors dagliga liv. Allra tydligast blir det i Arktis. Som på Grönland, där ekonomin nästan helt bygger på fiske, och där ändrade isförhållanden redan lett till problem.

Läs hela

Nytt projekt ska avhjälpa barnlöshet

Eftersom allt fler européer är barnlösa startar nu ett svensk-danskt hälsoprojekt som ska förebygga och behandla barnlöshet, och hjälpa människor som kämpar för att bli med barn.

Läs hela

Så blir din hälsa bättre av att vara i skogen

Att vara ute i skogen gör att vi mår bättre och det minskar risken för allvarliga sjukdomar. Forskare har nu hittat anledningen till skogens helande effekt. Vissa hävdar att det idag är viktigare än någonsin tidigare att ge sig ut i naturen - och lämna den stressiga vardagen.

Läs hela

Tak rasade in över sovande barn - stormen Gorm lamslog Sverige

Stormen Gorm orsakade stora problem i södra Sverige. Tusentals personer är fortfarande strömlösa.

Läs hela

Stora skador efter stormen Gorm

Under natten drog stormen Gorm in över södra Sverige med full kraft och på flera håll nådde vindarna orkanstyrka. I Helsingborg rasade taket in över sovande barn i en villa.

Läs hela

Toppnamn i SD puttades ut

Sverigedemokraterna petade under söndagen den tidigare partisekreteraren Björn Söder från partiets mäktiga verkställande utskott. In i det sista hoppades Söder få behålla sin plats och när det avgörande mötet var slut var det tydligt vad han tyckte.

Läs hela

Direkt från Malmö inför stormen Gorm: "Kan bli orkanstyrka - stort pådrag i Danmark just nu"

Vår reporter Jonas Andersson rapporterar från Västra hamnen i Malmö - en särskilt utsatt plats för hårt väder. Han berättar om storas förberedelser i Danmark inför stormen.
Öresundsbron stängs i båda färdriktningarna fram till klockan 01.00. Beslutet togs 20.45.

Läs hela

Våldsam brand i Stockholm - en person död

Nio personer, varav två barn, fördes till sjukhus efter branden i en fastighet på Sveavägen i Stockholm, uppger polisen. Enligt Aftonbladet har en av dem avlidit.

Läs hela

Stormen Gorm på väg mot Sverige - "Kommer att ställa till det"

Danska stormen Gorm är på väg mot Sverige. Sent på söndagen väntas det blåsa upp rejält i söder när stormen drar in över landet västerifrån, efter att ha härjat i Danmark.

Läs hela

Den flygande fransmannens träningstips för hästen

Häng med bakom kulisserna på Sweden International Horse Show och träffa hästartisten Lorenzo när han tränar med sitt sex ton tunga arbetslag - sina tolv hästar.

Läs hela
Visa fler