Varje kväll 19:00 och 22:00, samt i Nyhetsmorgon

Artiklar från juli 2015

Största branden i modern tid - ett år senare

Ett år har gått sen en gnista från en skogsmaskin blev starten på den mest omfattande skogsbranden i modern tid. Branden spred sig under dramatiska former. En man omkom, 1 000 personer tvingades evakueras, människor såg sina hus brinna ner till grunden och virke för hundratals miljoner kronor brann upp. Samtal med bland annat räddningsledare Lars-Göran Uddholm.

Läs hela

Vi reder ut vad som pågår i Turkiet

Vilka parter står på samma sida och vad kan oroligheterna leda till i konflikten i norra Syrien och östra Turkiet? Nyheternas utrikeskommentator Stefan Borg förklarar konflikten.

Läs hela

Tjuvjakten av lejonhannen Cecil upprör en hel värld

En amerikan betalade en halv miljon kronor för att skjuta djuret, som var Zimbabwes stolthet.

Läs hela

Försvaret: "Ubåten är från 1916"

Det var inte direkt en nybyggd ubåt som hittades av vrakletare i Östersjön i förra veckan. Försvarsmakten är färdig med analysen och ger nu beskedet att fyndet är rysk farkost, som är mer än ett hundra år gammal.

Läs hela

Främmande ubåt hittad nära kusten

Vraket efter en främmande ubåt har hittats utanför ostkusten i Mellansverige, enligt Expressen.

Läs hela

Turkiet kallar till extra Nato-möte

Turkiet har kallat till ett extrainsatt Nato-möte, det blev klart nu i kväll. Anledningen är säkerhetssituationen i landet. Turkiet har inlett flyganfall mot både extremistgruppen IS i Syrien och kurdiska PKK-gerillan i Irak, efter att båda grupperna utfört terrorattacker i Turkiet under veckan. Natomötet ska hållas i Bryssel på tisdag.

Läs hela

Man anhållen för mord på 7-årig flicka

En sjuårig flicka hittades igår kväll mördad i en lägenhet i Upplands-Bro. En man i 35-årsåldern som också fanns i lägenheten, greps och har nu också anhållits misstänkt för mord. Mordet är det andra på kort tid där en liten flicka är offer. Sorgen i bostadsområdet är stor.

Läs hela

LIVE: Obama och Kenyatta möter pressen

USAs president Barack Obama är i sin fars hemland Kenya på sitt första besök där som president. Han håller en pressträff tillsammans med Kenyas president Uhuru Kenyatta som vi sänder live.

Läs hela

Två svenskar gripna för terrormord

Två män har gripits i Göteborgsområdet misstänkta för terror genom mord i Syrien. Ytterligare en person är anhållen i sin frånvaro.
- Jag kan bekräfta att två personer under dagen har gripits i Göteborgsområdet. Båda misstänks för terroristbrott genom mord i Syrien under våren 2013, säger kammaråklagare Ronnie Jacobsson till TT.

Läs hela

Högerextremist inblandad i stort dynamitfynd

"I deras miljö finns en rationell anledning att samla på sig sådant här material" säger stiftelsen Expo:s vd Daniel Poohl.

Läs hela
Visa fler