Varje kväll 19:00 och 22:00, samt i Nyhetsmorgon

Artiklar från mars 2016

Skjutning på busstation i USA

I Richmond, Virginia. Minst tre personer skjutna, varav en polis. En person är gripen.

Läs hela

Han sköts i magen på kurdisk demonstration

För sex veckor sedan sköts Gafour Mohammadi i magen vid en kurdisk demonstration i Stockholmsförorten Fittja. I Brottsplats Sverige som sänds kl. 21 den 31 mars berättade han från sjukhussängen hur skottet från de okända männen nära nog dödade honom.

Läs hela

Efter Nyheternas avslöjande om skenande kostnader för efterlevandestöd: Krav på bättre kontroll

Efter Nyheternas avslöjande om de kraftigt ökade kostnaderna för så kallat efterlevandestöd till barn - som förlorat en eller bägge föräldrarna - växer nu kraven på bättre kontroll. Att kostnaderna ökar beror på det stora antalet ensamkommande flyktingbarn som får uppehållstillstånd. Även dom som hjälper ensamkommande tycker att kontrollen är alldeles för slapp.

Läs hela

Facken och arbetsgivarna överens

Industriförhandlingarna är över. Såväl facken som arbetsgivarna säger ja till medlarnas slutbud. Nu återstår frågan om det här avtalet ska sätta märket för andra löntagare på arbetsmarknaden.

Läs hela

Bilbomb skadade många i turkisk stad

En kraftig explosion har ägt rum i den kurddominerade staden Diyarbakir i sydöstra Turkiet, rapporterar lokala medier. Explosionen ska ha skett invid en busstation och flera ambulanser rapporteras vara på väg till platsen.

Läs hela

Bomblarm - delar av Landvetters flygplats utrymd

Polisens bombgrupp kallades till flygplatsen.

Läs hela

Hör Trumps uttalande om "bestraffning" för abort

I en tv-intervju fick presidentkandidaten Donald Trump dela med sig av sina tankar kring abort.

Läs hela

Viadukt kollapsade i Indien - 10 döda, 100 skadade

Minst tio personer befaras ha omkommit när en viadukt kollapsade i den indiska staden Calcutta i dag. Enligt polisen har också uppemot 150 personer klämts fast under rasmassorna.

Läs hela

Lag mot mobilanvändning i bilen ses över - här stoppar mobilprataren i Danmark

Lagen mot mobilanvändning i bilen ska ses över bara två år efter att den infördes. Nyheterna åkte till Danmark där det länge varit helt förbjudet att använda mobiltelefon i bilen.

Läs hela

Krav på skärpt kontroll av efterlevandestöd

Nu kräver Moderaterna att regeringen skärper kontrollen av det så kallade efterlevandestöd som barn kan få när dom mist en eller båda föräldrarna.

Läs hela
Visa fler