Varje kväll 19:00 och 22:00, samt i Nyhetsmorgon

Artiklar från april 2016

Storslaget firande av kungens 70-årsdag

Kungen fyller 70 och det firades med stor folkfest och många internationella kungligheter anlände. Men firandet präglas av ett enormt polispådrag för att garantera säkerheten.

Läs hela

Kronprinsessan Victorias tal till pappa kungen

Här är det känslosamma talet - från dotter till far, som hölls vid mottagningen på Nordiska museet på fredagen.

Läs hela

Här anländer kungligheterna och kortegen

Kungen fyller 70 år på valborgsmässoafton. Firandet pågår i flera dagar - på fredagen hälls en konsert på Nordiska museet dit kungen och drottningen färdades i en hästkortege.

Läs hela

Här ska nazister tåga på 1 maj - möts av antifascistisk demonstration

I Borlänge tågar inte bara de som stödjer arbetarrörelsen den 1 maj - även nazister tänker dyka upp. Det betyder hårt arbete för polisen, dels för att demonstranter utan tillstånd kan dyka upp.

Läs hela

Många omkomna efter helikopterkrasch

Helikopter har störtat utanför ön Sotra, nära norska Bergen. 13 personer ska ha befunnit sig ombord.

Läs hela

Nu åtalas åtta personer för brutala krogmorden i Göteborg

I dag åtalas åtta män för bland annat morden på en krog i Biskopsgården förra våren. Två människor dog då och åtta skadades i en av de mest brutala skjutningarna i Sverige.

Läs hela

Krav på hårdare tag mot läktarvåldet

Det har varit starka reaktioner efter onsdagens allsvenska match mellan IFK Göteborg och Malmö då ett knallskott kastades in mot en spelare på innerplan. Nu höjs det röster för att ta till de straff och påföljder som finns för komma tillrätta med läktarvåldet.

Läs hela

MP-distrikt vill ha Bolund och Lövin som nya språkrör

- Vi tror inte att Åsa Romson och Gustav Fridolin är rätt personer att ta oss genom krisen och återupprätta förtroendet för partiet. Det behövs ett nytt ledarskap, säger Annika Eriksson, ordförande för Miljöpartiets distriktsstyrelse i Norrbotten.

Läs hela

Ahad kallades "arabjävel": Jag ångrar att jag sagt att svenska poliser är världens bästa

En polisman skrek "Åk hem din jävla arabjävel. Jag tål inte såna som dig" vid ett ingripande i Emmaboda. Polisen har placerats om och områdeschefen säger: "Man blir bestört. En polisman ska kunna visa behärskning".

Läs hela

Han kallades "arabjävel" - hör Nobakht Ahad berätta

Nobakht Ahad ville gå in på ett flyktingboende i Emmaboda där bråk för tillfället utspelade sig, men stoppades av vakter och poliser. Här är hans berättelse om vad som hände därefter.

Läs hela
Visa fler