"Jag är hovsångerska. Eller som SD säger: vänsterextremist". Det skrev operasångaren Malena Ernman på Twitter som en kritik riktad mot Sverigedemokraterna. Tweeten fick massiv respons och flera följde efter. 

Till exempel: @andreasvarld "Jag arbetar 80 % och väljer att vara hemma med barnen så mkt som jag kan, ellerr som SD säger: #vaensterextremist" @Djuragaren "Jag är varaktigt sjukskriven med MS alltså enligt SD #vaensterextremist" @pcd193  "Jag är kommunalt anställd, eller som SD kallar det, #vaensterextremist"

Ernman har tidigare väckt uppmärksamhet på Twitter genom att skriva att hon skulle bojkotta Sveriges radio när komikern Soran Ismail inte längre fick programleda på grund av sina åsikter mot SD.

– Alla som protesterar mot SD offentligt kallas ju för vänster eller vänsterextremister på nätet. Tyckte det var kul att vinkla det lite, kommenterar Malena Ernman sitt tilltag till Aftonbladet.

Sverigedemokraternas informationssekreterare Henrik Gustafsson säger till tidningen att många som höjer sina röster mot SD befinner sig på yttersta vänsterkanten, men att SD står bakom kärnan i sångerskans upprop.

– Att Malena Ernman står upp mot rasism är naturligtvis något i grunden bra, och en grundprincip vi delar, säger han.