Larmet kom in vid halv elva-tiden på söndagsförmiddagen och Johan Jönsén vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral bekräftar att fången har lämnat cellen.
Enligt de första uppgifterna till Aftonbladet ska fången ha grävt sig ut ur sin cell genom väggen men detta dementeras nu av Kriminalvården. Det spekuleras kring att det eventuellt är en medhjälpare som ska ha klippt ett stort hål i fängelsestängslet från utsidan.

Mannen i 25-årsåldern som är hemmahörande i Stockholmstrakten, är dömd för bland annat förberedelse till grovt rån och bedöms som farlig enligt aftonbladet.se. Men enligt Kjell Lindgren på Stockhomlspolisens länskommunikationscentral uppges inte mannen vara farlig för allmänheten.

Polishundar ska ha fått upp spår i en skogsdunge några hundra meter från fängelset och där ska polisen ha påträffat en möjlig flyktväg. En massiv polisjakt pågår för tillfället. I nuläget utgår polisen från att mannen inte finns kvar i området utan har tagit sig därifrån med bil.

Storbodaanstalten ingår i säkerhetsklass 2 vilket ligger i mitten av säkerhetsklassen (Kriminalvårdens fängelser har olika säkerhetsklassificering, från 1 till 3, där 1 är den högsta säkerhetsklassen och 3 är den lägsta.)

Enligt Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen är mannen runt 179 lång, rakat huvud och flera tatueringar.