Nyheten bekräftats inte av utrikesdepartementet, men UD meddelar att regeringens sändebud Björn von Sydow har varit i Riyadh och träffat den saudiarabiska regenten och framfört regeringens önskan om goda relationer.

Det har skett i samtal mellan Björn von Sydow och Kung Salman bin Abdulaziz al-Saud och Prins Mohammed bin Salman på fredagen. Vid samtalet har Björn von Sydow framfört denna önskan och svenska regeringens vilja att utveckla de bilaterala relationerna mellan Saudiarabien och Sverige, skriver UD i ett pressmedelande.

"Det är mycket positivt att regeringens sändebud har tagits emot av Kung Salman bin Abdulaziz al-Saud och Prins Mohammed bin Salman", säger utrikesminister Margot Wallström, enligt pressmeddelandet.

"Vi hoppas snart se den saudiska ambassadören tillbaka i Stockholm och återgå till normala förbindelser mellan våra länder. De många kontakter vi haft från ett brett spektrum av det svenska samhället bidrar till att relationen mellan Saudiarabien och Sverige ser ut att normaliseras, liksom att vi framfört att vi inte avsett att förolämpa islam eller Saudiarabien."