Efter TV4Nyheternas och Aftonbladets avslöjande om momsfiffel i Sverigedemokraternas bolag Blåsippan, som Jimmie Åkesson varit styrelseordförande i, kräver nu flera politiker att Sverigedemokraterna lägger korten på bordet. 

SD-riksdagsledamoten Thoralf Alfsson har som ledamot i riksdagens skatteutskott vid upprepade tillfällen poängterat vikten av en god skattemoral. I mars 2012 sade han till exempel:

"Vår skattemoral är nog generellt väldigt hög, om man jämför med hur det ser ut inom vissa andra EU-länder som just nu är på tapeten av andra anledningar. Som svensk har man nog också en känsla av att vilja göra rätt för sig, även när det gäller att betala skatt."

"En tolkningsfråga"

Men när TV4Nyheternas reporter Stefan Gillgren når Alfsson på fredagen vill han inte kommentera avslöjandet om att Jimmie Åkesson kan ha varit ansvarig för skatteupplägg.

- Jag känner inte till några detaljer så jag har inga kommentarer. Skatteverket har många anmärkningar på privatpersoner och företag, så det är en tolkningsfråga.

Du har inga tankar om huruvuda detta kan skada partiet?

- Är inga fel gjorda så kan det inte skada partiet. 

Men Skatteverket har ju konstaterat att det har begåtts fel.

Men du lägger ju till massa andra saker som ni har granskat. Kan vi vara överens om det att det är du som säger att detta är fel - inte Skatteverket?

Skatteverket har konstaterat att tolv fakturor var felaktiga när Jimmie Åkesson var styrelsordförande.

- Det finns väl en rad EU-parlamentariker som har fått ändringar i sina skattedeklarationer för att de har dragit av saker och ting. Ska de sitta kvar i parlamentet?

Så du ser inga problem för Sverigedemokraterna med det här?

- Låt nu Skatteverket sköta det och inte TV4. 

Men Skatteverket har ju kommit fram till att det har förekommit fel.

- Jag har ingen kommentar till detta.

Ifrågasätter granskningen

Alfsson betonar att han självklart fortfarande tycker att skattemoral är viktigt. 

- Generellt sett så är det självklart det, vare sig du är privatperson, företag eller ett politiskt parti. Har ni granskat Socialdemokraterna och Moderaterna på samma sätt? 

Skulle vi hitta något liknande hos dem så gör vi självklart det. 

-Gör det - så ska du få en kommentar.