Moderaterna gick på tisdagen ut med en uppmaning till svenska föräldrar att begränsa barnens dataspelande och kräva mer läxläsning. Partiet menar att spelandet bidrar till de sjunkande skolresultaten, särskilt bland pojkar. Förslaget beskriver man som ett handslag med landets föräldrar.

Men responsen är nog inte vad Moderaterna hoppades på. Många twittrare och krönikörer är djupt kritiska till förslaget.

Här är några exempel:

Författaren Johan Norberg menar till exempel att ” vi behöver inte mindre dataspel i hemmen, utan mer dataspel i klassrummen”.

Twittraren @talgboll: ”Ett halvår innan valet kommer alltså Moderaterna ut som ungdomshatare. Först sänks studiebidraget och sen förklaras TV-spel som ondskan.”

@markus_uvell: ”Det rimligaste vore förstås ett handslag med moderaterna om att de ska sluta lägga sig i sådant de inte har med att göra.”

@Siatheman: ”Mindre dataspel o sänkt studiebidrag. Kör moderaterna nån sorts kamikazetaktik inför valet ?”

@transylvanlig: ” Hej @nya_moderaterna, att spela TV-spel på fritiden gav mig energi att klara skolan trots mobbning. Tar juristexamen 2015. You do the math”.

@ia_sophia: ”Att tv-spel skulle påverka barnens framtid? Ja, de jag kände som spelade mycket är ingenjörer och entreprenörer i dag. Går bra för dom”