Se klipp från 22-Nyheterna ovan!

Enligt Platini kommer en stor majoritet av de europeiska medlemmarna att rösta på Blatters motkandidat prins Ali bin al-Hussein från Jordanien i fredagens ordförandeval. Mer text längre ner under klippen!

Fler klipp om Fifa-skandalen:

Lagrell: "Början till slutet för Blatter"

Olof Lundh: "Uefa-bojkott ett tomt hot"

Olof Lundh: "Många Uefa-ledare är hycklare"

Förre Fifa-pampen Jack Warner gripen

Fifa-toppar greps i gryningsrazzia

Vid fredagens ordförandeval siktar Fifas ordförande Sepp Blatter på att bli omvald för en femte mandatperiod, men allt fler röster höjs nu för att han ska avgå. Under torsdagens krismöte med representanter för de sex kontinentalförbunden uppmanade Europeiska fotbollsförbundet Uefas ordförande Michel Platini den 79-åriga schweizaren att lämna sin post.

- Jag bad om att få tala enskilt med honom (Blatter) men han sade att jag skulle säga det jag hade att säga inför de andra. Då bad jag honom att avgå, sade Platini på en presskonferens.

Enligt Uefa-basen kommer en övervägande majoritet av de europeiska förbunden att rösta på den jordanska prinsen Ali bin al-Hussein i ordförandevalet.

- Vi har fått nog. Tyvärr förstår inte Herr ordföranden hur allvarlig situationen är, sade Platini.

"Känns olustigt"

Mot bakgrund av onsdagens händelser anser Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson — som tidigare meddelat att Sverige tänker rösta mot Blatter — att det vore olämpligt att genomföra valet på fredagen. Han ställer sig bakom Uefas krav på att skjuta upp omröstningen.

- Under förutsättningen att delar av Fifas ledning sitter i förhör om oegentligheter känns det olustigt att gå till en kongress och avhandla andra frågor. Sedan är det en annan fråga om det är möjligt att skjuta upp valet. Vi (de europeiska förbunden) är 53 av Fifas 209 medlemmar, säger han till TT på telefon från Zürich.

Sent på onsdagskvällen uppmanade Uefas exekutivkommitté sina medlemmar att överväga att inte delta på kongressen. Efter ett sammanträde under torsdagen meddelade Nederländska fotbollsförbundets ordförande Michael van Praag att det inte blir någon bojkott.

- Den svenska uppfattningen är att man bör delta och påverka. Sedan kan exceptionella händelser kräva exceptionella åtgärder och det är klart att vi måste göra en skarp markering, säger Nilsson.

En natts sömn räckte inte för att skaka av sig onsdagens händelser.

- Det är med bedrövelse och förtvivlan man tar emot den typen av nyheter. Samtidigt har Fifa omgärdats av rykten under lång tid och det goda med det här är att man äntligen hittar förutsättningar för att lagföra och nagla fast dem som sysslat med oegentligheter. Och tack och lov är det väldigt långt från det som sker nu till det som händer på planen, säger Karl-Erik Nilsson.

Asien stöder Blatter

Asiatiska och Afrikanska fotbollsförbunden har meddelat att de motsätter sig att ordförandevalet skjuts upp.

Det asiatiska förbundet uttalar dessutom sitt stöd för Blatter.

"AFC upprepar (innehållet i) beslutet som fattades på kongressen i São Paulo 2014, att stödja Fifas ordförande Joseph S Blatter", skriver förbundet på sin webbplats.

Den 39-åriga Ali bin al-Hussein är Blatters enda kvarvarande motkandidat i valet.