Viking Lines färja, Viking Grace, kolliderade med en taxibåt söder om Kapellskär i Stockholms skärgård strax efter 11 på lördagsförmiddagen. Minst tre personer från den mindre båten ska ha fallit i vattnet vid olyckan men de ska ha blivit uppdragna ur vattnet av några privatpersoner som såg händeslen från Marö.
- De stora hjältarna i det här är de som satt på Marö och såg olyckan och åkte ut med sina egna fritidsbåtar och drog upp dem ur vattnet, säger Rickard Rundgren Björk vid Sjöräddningssällskapet till TV4Nyheterna.

Viking Line-färjan var på väg från Stockholm till Åbo då kollisionen inträffade. Fritidsbåten ska ha sjunkit men det är oklart om det fanns fler personer ombord på båten. Vad som ligger bakom olyckan är inte känt i nuläget. Det var tjock dimma ute till havs vid olyckstillfället. Ett stort räddningspådrag med båtar och helikoptrar pågår just nu vid olycksplatsen. Även Viking Lines fartyg Cinderella kom snabbt till undsättning.

- Det är ett stort räddningspådrag vid Marö, säger Daniel Lindblad, pressansvarig vid Sjöfartsverket, till TV4Nyheterna och berättar att de som föll överbord uppges må bra efter omstädnigheterna.
- De mår ok och klarade sig med skrapsår men är frusna och chockade, säger han och berättar att personerna fördes till sjukhus för observation. 

Följ utvecklingen här på tv4.se/nyheterna under förmiddagen för senaste nytt.

Vi sänder live från platsen under dagen.

Artikeln uppdateras.