Buschs advokat:”Tillbakavisar alla anklagelser”

Thomas Olsson, advokat till Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch, kommenterar nyheten om att en förundersökning om grovt förtal nu har inletts mot henne. Utredningen gäller ett inlägg på Facebook som partiledaren skrivit om en person.

Busch i rätten mot Esbjörn, 81: ”Svårt att se en förlikning”

Den infekterade hustvisten mellan KD-ledaren Ebba Busch och 81-årige Esbjörn når i dag tisdag en ny nivå när de möts för en muntlig förhandling. TV4Nyheternas Ann Tiberg rapporterar direkt från Uppsala om de möjliga, och kanske mest troliga, utfallen av dagens möte.

Busch hustvist i rätten: "Svårt att se att de skulle nå förlikning"

Idag inleds muntliga förberedelser i Uppsala tingsrätt gällande Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch och 81-årige Esbjörn Bolins hustvist. Oisín Cantwell, reporter på Aftonbladet har svårt att se att parterna skulle nå förlikning i fallet.

Dessutom kommenterar Nyhetsmorgons politiska reporter Anders Pihlblad KD:s nedåtgående siffrorna och det dalande förtroendet för Ebba Busch.

Oisín Cantwell: "Juridiskt har Ebba Busch en stark position"

Hustvisten mellan Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch och 81-årige Esbjörn Bolin fortsätter vara infekterad och idag går tvisten upp i rätten. Aftonbladets reporter Oisín Cantwell menar att KD-ledaren har rätten på sin sida och har gjort allt som man ska.

Förhandlingarna i rätten börjar idag i Uppsala Tingsrätt och förhoppningen från rättens sida är att parterna ska nå en förlikning,

I dag avgörs Ebba Buschs hustvist i rätten

I dag möts 81-årige Esbjörn Bolin och Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch i Uppsala tingsrätt. Turerna har varit många, och dessutom resulterat i att Busch anmälts för förtal, men i dag handlar det om själva husköpet.

Det kan avgöra hustvisten mellan Ebba Busch och Esbjörn, 81

Den allt mer oförsonliga hustvisten mellan KD-ledaren Ebba Busch och 81-årige Esbjörn Bolin går i morgon in i en ny fas. Parterna träffas då i Uppsala tingsrätt för ett förberedande sammanträde – med förhoppningen att de ska kunna förlikas.
TV4Nyheternas Ann Tiberg reder ut vad det hela handlar om:

Marcus om Ebbas husaffär

I en exklusiv intervju för TV4 gör 81-åriga Esbjörn Bolin flera häpnadsväckande uttalanden angående den pågående hustvisten med KD-ledaren Ebba Busch. Här redogör Marcus för den senaste utvecklingen i fallet, och hur KD:s opinionssiffror har påverkats.

Åklagaren lämnar över förtalsmålet mot Ebba Busch till Justitiekanslern

Polisanmälan gäller ett Facebookinlägg som Busch nyligen skrev där hon gav sin syn på den infekterade hustvisten som hon har med en 81-årig man. I inlägget pekade hon ut 81-åringens ombud som en dömd brottsling och nolltaxerare – vilket ledde till att ombudet polisanmälde Busch. Åklagaren Anders Jakobsson meddelade under fredagen att han lämnar över ärendet till Justitiekanslern som ska göra en egen bedömning av det,

”Är huset viktigare än att vara partiledare?” – Paul Ronge om Ebbas husaffär

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch har sedan i somras varit i en tvist med 81-årige Esbjörn gällande ett hus utanför Uppsala. Busch skulle köpa huset av Esbjörn som sedan ångrade sig och sedan dess har turerna varit många, och i veckan polisanmäldes även Busch för grovt förtal efter ett facebookinlägg. Hur påverkar den här affären Ebbas trovärdighet som politiker och partiledare? Paul Ronge är medierådgivare och krishanterare.

Marcus: Så påverkas KD av Ebba Busch husskandal

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch har sedan i somras varit i en tvist med 81-årige Esbjörn gällande ett hus utanför Uppsala. Busch skulle köpa huset av Esbjörn som sedan ångrade sig och sedan dess har turerna varit många, och i veckan polisanmäldes även Busch för grovt förtal efter ett facebookinlägg. Marcus Oscarsson pratar om hur KD kan påverkas av detta och säger ”Ebba hoppas nog på en knockout av Esbjörn nästa vecka”.

Juristen om Busch: Kan vara förtal tekniskt sett

Kd-ledaren Ebba Busch polisanmäldes i dag för grovt förtal efter att hon på sociala medier beskrivit sin version av den infekterade strid hon befinner sig i kring ett husköp. Juristen Ängla Eklund anser att det här kan röra sig om förtal, tekniskt sett.

Ebba Busch tar hustvist till domstol

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch tar en tvist om ett uppmärksammat husköp till domstol. Igår lämnade hennes advokat in en stämningsansökan mot husägaren till Uppsala tingsrätt.