Psykologen: Det här kan du göra för att lindra barnets tics

Tics och Tourettes hos barn, vad innebär det? Psykologen Jenny Jägerfeld ger sina bästa tips på hur man kan hjälpa barn som är drabbade. "Finns vissa tics som kan bli besvärande" säger Jenny och det kan leda till oro hos föräldrar men hos många barn växer de bort med tiden.

Ny tjänst hjälper unga att ta bort nakenbilder på nätet

"Det är vanligare än vad vuxna tror"
Nakenbilder på unga sprids på nätet och gymnasieeleven Omeya Lundqvist-Simbizi säger att skicka bilder är sånt ungdomar gör.
Men hur gör man om bilderna hamnar i fel händer?
För första gången lanserar barnrättsorganisationen ECPAT en tjänst i Sverige som gör det möjligt att ta ned nakenbilder på minderåriga från nätet. Anna Karin Hildingsin Boqvist, generalsekreterare ECPAT Sverige förklarar hur det går till.

De blev årets Nätängel - "Betyder jättemycket"

Civil Rights Defenders får utmärkelsen Årets Nätängel.
- Vi jobbar med de här frågorna i 40 länder. Även i Sverige ser vi hot och drev, säger Marcin de Kaminski, chef för skydd och säkerhet för utsatta människorättsförsvarare. I Nyhetsmorgon berättar han hur deras arbetet mot näthat går till.

Professorns bästa tips för ett långt liv: ”Vi har rätt att inte vara anträffbara hela tiden”

Många av oss grundlägger ohälsosamma levnadsvanor i unga år, något som senare i livet kan leda till en rad livsstilssjukdomar som hjärt-och-kärlproblem diabetes eller cancer. Men det går att i senior ålder få ordning på det där så man kan leva ett högkvalitativt liv i hög ålder. Det menar seniorprofessor Kerstin Brismar som skrivit boken "Lev länge och väl".

Kvinna förberedde giftmord med växten Stormhatt: ”försökte på flera sätt mörda sin make”

Leif GW Persson analyserar såväl aktuell som historisk kriminalitet denna morgon. Det är nämligen på dagen USA:s president John F Kennedy mördades. Ett av de mest uppmärksammade morden i världshistorien. Men GW tar också upp ett fall av förberedelse till giftmord, där en kvinna tidigare friats i Tingsrätten. Nu gör Hovrätten en annan bedömning. Kvinnan får nu 7 års fängelse för brottet

”Om vi inte själva ställer om kommer naturen göra det åt oss”

Författarna Margit Richert och Thomas Engström har skrivit boken Nattavaara - roman i katastrofernas tid. Boken beskriver ett Sverige 2049 där klimatkatastrofer, pandemier och finanskriser avlöser varandra. Boken är ett fiktivt scenario som på något sätt blivit mer aktuell än de själva trodde när de skrev boken, som har kusligt mycket med vår samtid att göra. Författarna lever ihop privat och har valt att flytta norrut på grund av klimathotet.

Lättlagad Thanksgivingmiddag med färgglada råvaror

Morgonens kock Markiz Tainton tar tillvara råvarorna som är bäst just nu och ”slänger ihop” en ypperlig Thanksgivingmåltid som vår gomseglen att drömma sig bort.Det blev; Hasselbacksrödbeta med limekräm som toppas med chili och bacon till detta serverades Pumpkin barbecue ribs och Cranberry barbecue Chicken tillsammans med vitlöksfrästa haricotsverts. Hur låter det? Som en alldeles utmärkt Thanksgivining eller söndagmiddag. Passa på för nu har vi verkligen tid att laga mat. Alla recept hittar du på Köket.se
Thanksgiving firas traditionsenligt 4:e torsdagen i november.

Därför är Östersjön utmärkt plats för skeppsvrak: ”Det som hamnar på botten blir kvar”

I tolv år har dykaren och historikern Carl Douglas - tillsammans med fotografen och dykaren Jonas Dahm arbetat ett gediget praktverk "Ghost ships – Östersjöns okända historia". Fascinerande berättelse i ord och bild om de lika fascinerande skeppsvrak som det myllrar av i. Hör Carl Douglas berätta om de goda förutsättningarna att hitta vrak i Östersjön. ”Både kyla och låg salthalt gör att vraken ligger kvar”. Vi får väl gissa att en del usla sjömän ligger bakom vrakhistorien också. (reds anm).

Marcus: Här är partierna som säger JA till minkfarmar

Ett historiskt skifte har skett i politiken, för första gången är kvinnliga partiledare nu i majoritet. Och var står egentligen partierna i frågan om minkfarmar? Om det och mycket mer pratar vår politiska expert Marcus Oscarsson idag och dessutom svarar han på tittarnas frågor.

Newkid om ungdomsåren: ”Jag tänkte att jag skulle bli Zlatan”

Ikväll gör artisten Newkid entré i Så mycket bättre! Han skrek av lycka när han fick förfrågan och medverkan levde upp till de höga förväntningarna. Men det var inte självklart för Newkid att bli artist, länge i ungdomsåren ville han ta över världen som nästa Zlatan.

Grattis Alicéa – nu får du gå kockkurs!

Dagens trissvinnare Alicéa Willengren Sällström från Bohus älskar att laga mat och baka. Men jag är självlärd säger Alicéa som bland annat tänker ge sig själv en matlagningskurs för vinsten.