I år ska totalt 1250 cyklister fördelade på sex länder, tillsammans med sina serviceteam, ta sig 120 mil ned till Paris och målgången intill Eiffeltornet. Allt detta som ett välgörenhetsprojekt för att stötta barn och deras familjer som drabbats av cancer.

250 svenskar fördelade på sex regionala lag deltar i projektet. Deras cykling startar i Lund 4 juli och målgången sker i Paris 11 juli.

-  Lagmedlemmarna jobbar hela året för att öka medvetenheten kring barncancer och att samla in pengar som doneras till Barncancerfonden. Vi har många lagmedlemmar med personliga erfarenheter av barncancer, vilket gör beslutsamheten hos oss alla ännu större att faktiskt göra skillnad. Förra året samlade bara vi i svenska laget in 8,6 miljoner kronor, jag vet att alla i laget hoppas och vill överträffa det i år, säger Paul Chronqvist-Svensson, Country Manager Team Rynkeby Sverige.

– Team Rynkeby har haft en otrolig utveckling internationellt och gått från att första året vara 11 cyklister till att i år vara 1250 cyklister. Även i Sverige upplever vi ett ökat intresse, det finns en enorm vilja att bidra trots att projektet fortfarande är relativt ungt här, vi är på vårt fjärde projektår, säger Paul Chronqvist-Svensson.

Stötta Team Rynkebys kamp mot barncancer, ge en gåva till insamlingen:
http://www.team-rynkeby.se/nyheter/guldtian-tour-de-paris.aspx

Läs mer om Team Rynkeby:
http://www.team-rynkeby.se/

Följ lagens resa till Paris live:
http://www.team-rynkeby.se/live-se.aspx

Se filmen från 2013:
http://www.youtube.com/watch?v=j1jh10dacrU