Alexander Bard är mest känd som den musikaliska motorn i gruppen BWO, aktuella i melodifestivalen. Men Bard är även aktuell med en ny bok och sin nya politiska karriär. I en intervju med TV4:s Anders Pihlblad berättar han om sitt engagemang i folkpartiet. Tillsammans med riksdagsledamoten Camilla Lindberg har han grundat den liberala organisationen Liberati.

-Jag håller nog med folkpartiet i 90 procent av alla frågor. Det är organisationsformen som inte räcker till. Det behövs mötesplatser där folk kan debattera med de som kandiderar till olika valbara platser, säger Alexander Bard (FP).

Han har själv utnämnt sig till folkpartiets chefideolog.

-Ja, den posten var vakant, säger han.

Han är inte själv intresserad av att kandidera till riksdagen utan vill hellre vara ett stöd för de politiker som vill göra det.

Liberati är starkt kritiskt till religiösa friskolor. Alexander Bard hoppas att folkpartiet ska bli en frizon för de som vill stoppa den typen av friskolor.

-Vi i liberati är motståndare till religiösa friskolor. Vi anser att man inte ska bedriva propaganda i skolor överhuvudtaget. Barn ska få lära sig självförtroende, tolerans och tänka kritiskt. Det är vad skolan ska hålla på med. Skolor som propagerar för en specifik linje, vare sig den är politisk eller religiös, ska stängas.