Sextonåriga Jenny bor med sina föräldrar i Londonförorten Twickenham. Det är tidigt 60-tal och pappa Jack är noga med dotterns skola för hon ska vidare till Oxford och få en bättre utbildning än vad han själv fick.

På väg hem i regnet efter en orkesterrepetition stannar en bil till och den tjusige David erbjuder sig att rädda Jennys cello undan vätan. Hon blir, liksom föräldrarna, tagen av hans charm och trots att han är nästan dubbelt så gammal så bjuder han ut henne på restaurang och opera och Jenny upplever saker som hon aldrig varit med om förut.

Davids vänner Danny och Helen är alltid med vilket känns tryggt för den unga flickan men när hon inser hur de tre finansierar sitt lyxliv med resor och konserter så börjar hon fundera på om hon valde rätt väg? Davids flärdfulla leverne där de tar dagen som den kommer ställs mot att sitta i skolbänken för att få en avslutad utbildning? Det blir en avhoppad termin som Jenny sent ska glömma…

Danskan Lone Scherfigs växa upp-drama är en bitterljuv historia kryddad med både salt och sött vilket är nödvändigt för att få en sådan här film trovärdig. Carey Mulligan är strålande som tonåringen som faller platt för den äldre David och hon har helt rättmätigt blivit Oscarnominerad för sitt porträtt av en tjej på väg in i vuxenlivet.

Hon flankeras fint av Peter Sarsgaard som den ömsinte men lurige David som man aldrig får riktigt grepp om, och Alfred Molina som pappa Jack som har sina dubier angående den äldre pojkvännens avsikter. Måste också få nämna Rosamund Pike som den sårbara Helen som inte är helt bekväm med sitt liv men som håller masken utåt inför andra.

Överlag ett mycket välspelat drama och man lämnar biosalongen med ett lyckligt men eftertänksamt leende.

BETYG: 4 solar