– Jag hoppas att alla känner sig välkomna att ta del av våra valprogram. Vi försöker att göra innehållet och formen tillgänglig för så många som möjligt. Jag ser fram emot att få kliva ur nyhetsstudion att och träffa våra tittare på plats tillsammans med Jenny, säger Anna Lindmarker.

För att öka tillgängligheten och delaktigheten för alla flyttar TV4 valprogrammen i valrörelsens slutskede ut i landet. I Gävle och Linköping finns det möjlighet att uppleva valrörelsens sista skälvande timmar innan avgörandet under partiledardebatten den 6 september och statsministerduellen den 8 september. Allt under ledning av rutinerade duon Anna Lindmarker och Jenny Strömstedt.

-  Förhoppningen är självklart att debatten och duellen ska göra det lättare att göra sitt val på valdagen. Det är extra givande att vi har fått chansen att föra ut politiken också rent fysiskt där den hör hemma - hos väljarna, säger Jenny Strömstedt.

Dessutom flyttar Nyhetsmorgon och Nyheterna Live ut delar av sina sändningar till Gävle och Linköping på sändningsdagarna - där allmänheten kan ta del av TV4:s sändningar på nära håll under hela dagen.

-  Vi vill att detta ska vara hela Sveriges val, inte bara politikernas. Ambitionen är göra valet till allas angelägenhet och involvera fler delar av landet än bara Stockholm. Vi sänder från Gävle och Linköping eftersom det är två medelstora svenska städer med geografisk spridning – och där de viktiga valfrågorna är relevanta, säger Mattias Hägerlund, projektledare för valet på TV4.

Debatten i Gävle, med samtliga riksdagspartiers ledare, sänds i TV4 och TV4 Play den 6 september klockan 20.00–22.00 i Gavlehovshallen. Till debatten finns det 2 000-3 000 åskådarplatser så det finns utrymme för många gävlebor med omnejd.

Spelplatsen för valets absolut sista duell mellan statsministerkandidaterna Ulf Kristersson (M) och Stefan Löfven (S) i Linköping äger rum i Linköping Konsert & Kongress, Crusellhallen och sänds i TV4 och på TV4Play lördagen 8 september mellan 20.00–21.30. Till duellen finns det cirka 700 åskådarplatser.