Mån-fre 06:45, lör-sön 07:55

Artiklar från maj 2008

Vecka 22: Hett rödvin till glödande grillar

Nu glöder grillarna och det finns ett brinnande behov av eldiga, rejäla utomhusviner. Tungviktare som matchar allt från pepparpackade korvar, vitlöksmarinerat lamm och inte viker ner sig för väder och vind. På måndag den 2 juni kommer dom! Nya, smakrika röda grillviner, jag har provat dom alla och här är några klart prisvärda exempel:

Läs hela

Vecka 18: Rosérabatten i full blom

Rosérabatten har slagit ut i full blom! Rosévågen rullar vidare nu finns ett 30-tal nya i ordinarie och över 80 roséer i det spännande beställningssortimentet, allt ifrån Turkiet till Argentina. Vem gör bäst rosé? - Det är en smaksak. Den förekommer i alltifrån klumpig lösgodis-stil till fräsch och elegant med frisk röda vinbärston. Rosé skall vara ung, kolla årgången. 2006 har börjat tappa fräschören. Det är 2007 som gäller.

Läs hela

Eva Sanner: "Lusten kommer och går"

Eva Sanner har skrivit boken "Kåt, glad och tacksam" som handlar om sex och kärlek, eller bristen på just det. På söndagen var hon med i Nyhetsmorgon, och efteråt chattade hon med tittarna på tv4.se.

Läs hela

Vecka 21: Härliga viner att dricka ute

Det är sista fredagen med maj-nyheter innan junisläppet lanseras med många spännande nya produkter. Det betyder att flera av månadens viner, speciellt de i små kvantiteter börjar ta slut… men, det finns givetvis viner kvar och jag har hittat ett vitt, ett rosé och ett rött vin - alla under hundralappen! Dessa viner är goda att dricka nu framöver framför allt när det lättsamma och sociala står i fokus i en härlig utomhusmiljö.

Läs hela

Mia Törnblom: "Jag är lite bättre och lite lyckligare"

Mia Törnblom.

Mia Törnblom har gått från heroinist till en av Sveriges mest framgångsrika vägledare. I chatten pratade om hon om självförtroende, vägen ur drogmissbruk och sin nya bok "Så dumt".

Läs hela

Vecka 20: Viner som passar till sparris

Viner som passar till sparris

Sparrisen är här! Ett gastronomiskt vårtecken av högsta klass. Generellt passar friska vita viner som inte är snustorra men har skiffertoner, liten kryddighet, inslag av äpplen , honung och mandelton. Det betyder t.ex. Pinot Gris från Alsace, tysk Riesling Spätlese, rosa Champagne eller viner på Chenin Blanc-druvan.

Läs hela

Vecka 17: Whiskey från tre världsdelar

Viner som passar till sparris

Whisky, Whiskey och Bourbon är alla olika namn på en typ av destillat. Om man tidigare inte har varit så intresserad så kanske man tror att de alla smakar likadant, men så är absolut inte fallet! Råvarorna, vattnet, faten och området är alla faktorer som har stor inverkan på slutresultatet.

Läs hela

Relationschatt: "Våga ställa kärleksfulla krav"

Jana Söderberg och Lennart Matikainen.

I Nyhetsmorgon söndag deltog Jana Söderberg, samtalsterapeut och kommunikationstränare och Lennart Matikainen, relationscoach och utbildare
och pratade om vikten av att stärka barns självkänsla. Sedan chattade de på tv4.se. Läs hela chatten här!

Läs hela

Vecka 15: Fem poäng till italienare

Majsläppet är nästan lite av motsatsen till aprilsläppet. Alla drycker som kom i april ska finnas i Systembolagets sortiment hela året och finns därför i stora mängder. Dryckerna som kom denna månad, 166 olika produkter, är nästan alla i små mängder. Men, jag har försökt att hitta spännande viner som finns i lite flera butiker än just bara på Regeringsgatan i Stockholm.

Läs hela

Attraktionscoachen: "Pirret finns alltid kvar"

Victor Wennerholm.

Här är bästa knepen för att fånga kärleken. Attraktionscoachen Victor Wennerholm från Charismatic Revolution chattade på tv4.se om raggning. Kolla in hans tips här.

Läs hela