Mån-fre 06:45, lör-sön 07:55

Artiklar från februari 2012

Fredrik Strage: "Nya Beavis and Butthead är roliga"

Populärkulturexperten Fredrik Strage tipsar denna vecka om Martin Burström, duon Air och nya avsnitt med Beavis and Butthead.

Läs hela

Smörrebröd med lax

Onsdagsgott blir det när Mitt kök tillreder smörrebröd med rökt lax, curry, gröna ärtor i färskost samt inlagd gurka. Kika på klippet och se hur du gör.

Läs hela

Sänkt intelligensnivå under möten med andra människor

Känner du dig lite extra korkad när du sitter i möten med kollegorna? Det kan bero på att din hjärna arbetar annorlunda i grupp jämfört med i ensamhet, visar en ny amerikansk studie.
- Intelligensen störs av allt socialt input, säger Martin Ingvar, hjärnforskare på Karolinska Institutet, i Nyhetsmorgon.

Läs hela

Vårdcentraler ska bli bättre på att upptäcka förlossningsdepression

Var tionde mamma drabbas av förlossningsdepression. En av dem, Martina Ekman, fick söka hjälp på egen hand för att få den vård hon behövde. Men alla har inte den orken. Nu får Stockholms barnavårdscentraler öronmärkta pengar för att bli bättre på att upptäcka symptomen.

Läs hela

Bra eller dåligt att bada isvak?

Är det så bra som det sägs att bada i isvak? Nyhetsmorgons husläkare Mikael Sandström avlivar myter på löpande band. Men vad säger han om vinterbad?
- Det sägs motverka förkylningar, säger han.

Läs hela

Så får vi bukt med arbetslösheten

Så många som en fjärdedel av Sveriges ungdomar står utanför arbetsmarknaden. Vem bär ansvaret och vad löser problemet? Det försöker MUF-ordföranden Erik Bengtzboe och SSU-ordföranden Gabriel Wikström svara på i Nyhetsmorgon.
- Problemet är bland annat att regeringen skurit ner på vuxenutbildningen, säger Gabriel Wikström.

Läs hela

Dags att så - experten tipsar

Nu är det dags plantera frön. Trädgårdsdesigner Jan Rundgren ger sina bästa tips.

Läs hela

Allt om Oscargalan 2012

Statyetterna haglade över stumfilmen The artist under årets Oscargala. Cicci Renström Suurna har koll på pristagarna och händelserna under tillställningen.

Läs hela

"Nu är det dags för republik"

Sverige är den äldsta existerande monarkin i världen. Nu är en ny liten prinsessa född att ärva tronen. Är det dags att byta statsskick? Det anser republikanska föreningen.
- Ge Estelle sitt eget liv, säger Peter Althin, ordförande i republikanska föreningen.

Läs hela

Bo Persson kan vinna pris på Oscargalan

Två svenskar har chans att knipa en Oscarstatyett på årets Oscargala. Max von Sydow och Bo Persson, ljudmixare, är nominerade.

Läs hela
Visa fler