Mån-fre 06:45, lör-sön 07:55

Artiklar från juli 2015

Sändningen "hackas" - mitt under intervjun!

Fast det är på skoj - för att demonstrera hur det skulle kunna gå till.

Men faktum är att allt som är uppkopplat kan hackas och vårt uppkopplade samhälle är känsligare än man kan tro. Förra veckan rapporterades det om hur hackare i USA, som ett experiment, lyckats fjärrstyra en bil så att den körde ner i diket.

Läs hela

Inköpslistan: Smarta prylar för trädgården

Dagens tekniktips är sakerna som gör trädgårdsskötseln ännu enklare och smidigare, allt från en robotgräsklippare till en vattenslang modell lyx!

Läs hela

Top Cats om turnéen, rockabillyn och framgångarna sedan Talang

Fredrik Lilja och Jon Kleppenes från rockabillygruppen Top Cats berättar om rockabillyn i Sverige och deras erfarenheter efter framgången i Talang 2010.

Läs hela

Barbro Hedvall – Om vad politikernas kläder säger

Hon är journalist och har varit ledarskribent och politiskt sakkunig vid arbetsmarknads- och utbildningsdepartementet, Barbro Hedvall och Marcus Oscarsson pratar i sista avsnittet om vilka signaler toppolitikerna sänder med sina kläder.

Läs hela

Lilla Nymo får lära sig att apportera

Vill du lära din hund att hämta saker? Här visar husse Fredrik Steen enkla knep för att Lilla Nymo ska tycka att det är JÄTTEKUL att apportera: "Gillar att bita på saker – använd det".

Läs hela

Rensa kylen - baka muffins av resterna

Vi slänger mat för miljoner. Men det finns enkla sätt att minska svinnet, hälsoinspiratören Mia Ånemyr visar hur du ska organiserar ditt kylskåp för att bättre ta tillvara på din mat och laga finfina rätter av det som blir över!

Läs hela

Testa nya trenden - målarböcker för vuxna

En ny trend är att allt fler vuxna köper målarböcker och färglägger som en sorts meditation och avslappning. I studion har vi besök av illustratören Maria Trolle och Gunnar Bjursell, professor emeritus från Karolinska Institutet.

Läs hela

Niklas visar praktiska och snygga regnkläder

Att klä sig efter väder är inte alltid det enklaste. Sommarkläder 2015 är regnkläder då sommaren inte bjudit på särskilt mycket sol. Går det att piffa till det där regnstället något? Man vill ju ändå vara snygg! Med oss i Nyhetsmorgon har vi stylist Niklas Berglind som visar olika typer av regnställ.

Läs hela

Glada Hudik-Bosse avliden

I förrgår gick Bosse Östlin från Glada Hudikteatern tragiskt bort i sviterna av en hjärnblödning som han drabbades av i april. Med oss på telefon har vi hans vän och verksamhetsledare för Glada Hudik-teatern, Pär Johansson.

Läs hela

Två procent av befolkningen spelar för mycket

Enligt folkhälsomyndigheten är nära 165 000 personer överdrivet spelande. Drygt 260 000 anhöriga lever med en person som har spelproblem.
Med oss i studion Håkan Wall som arbetar med Stödlinjen, som ligger under folkhälsomyndigheten, och Robert Thimberg, före detta spelare.

Läs hela
Visa fler