Gustav: Vill inte vara ensam längre, hur gör man för att träffa tjejer, men inte på krogen.
Victor Wennerholm: Det är i princip samma beteende som är attraktivt på krogen som överallt annars, det är ju egentligen bara en skillnad i miljö. Personligen tycker jag att krogen är en plats lika god som någon annan att träffa människor på, men annars skulle jag säga att det finns tjejer ÖVERALLT att ta kontakt med. I affären, på caféer, i skolan, på arbetsplatsen, kort sagt överallt. Vill du lära dig mer om attraktiva beteenden och hur man ska göra så rekommenderar jag att du går in på www.c-r.se och läser det material som finns där. :) Med vänliga hälsningar, Victor

r-man: Hej victor, jag läste niclas strömstedts blogg om hur man ska ragga tjejer, där stog det att man ska skaffa en gura och kolla under luggen och serenera tjejer, vad tror du om det?
Victor Wennerholm: Jag tror att det möjligen fungerar för honom, men det är nog inget jag generellt skulle tipsa killar att göra. ;) /Victor

Lille: Jag brukar alltid ha lätt för att snacka med tjejer men sen blir det liksom inget mer. Jag kan inte avsluta. Hur kan du hjälpa mig?
Victor Wennerholm: Jag tror att det är väldigt många killar som upplever att just det är ett problem, att få kontakten med en tjej att leda vidare. Jag misstänker att det du menar är det vi kallar för att hamna i "kompisfacket". Det är svårt att ge dig konkreta tips utan att ha träffat dig eller veta mer exakt var i kontakten med tjejer det "går fel", men generellt skulle jag säga att bra tips till dig är att tänka mer på beröring och att leda det hela framåt. Generellt så väntar ju oftast tjejen på att killen ska ta initiativen, så gör det! =) Vill du läsa mer om massor av tips och bra sätt att bli bättre på det här rekommenderar jag att du läser vår blogg där vi dagligen postar nya saker. Den finns på www.c-r.se/blogg

Per: jag är 35 år..vilket sort ställe ska jag gå till för att hitta de bästa kvinnorna för en livslång relation?
Victor Wennerholm: Jag tror inte det handlar så mycket om vilket ställe man går till, det finns ju ofta en bra blandning med olika människor på alla ställen. Sen tror jag att det är en begränsande inställning att redan från början tänka att man ska träffa någon för en "livslång relation". Försök istället att gå ut med inställningen att du ska träffa roliga och intressanta kvinnor och lära känna dem bättre, för att sen se var det leder. Den inställningen sätter mindre press på både dig själv och tjejerna...

Genco: Kan man inte tänka likadant när man pratar med en tjej som om det var en kille man gick fram till? Då blir man ju inte nervös. Hur tänker du när du går fram till en snygg tjej som du är intresserad av?
Victor Wennerholm: Det låter som en utmärkt idé om det fungerar för dig. :) Själv försöker jag att inte tänka så mycket alls, om man funderar för mycket blir det ofta konstigt och stelt. Vi på CR brukar lära killar att koppla bort tankarna så mycket som möjligt och istället agera och sen "go with the flow", det brukar alltid bli bäst i slutändan, så länge man har lärt sig rätt grundbeteende. :) Min kollega Sigge (Nomaggiz på forumet) har skrivit flera bra bloggposter om just det. Kolla in dem på www.c-r.se/blogg

Sarah: Jag har varit singel i två år är det för länge?
Victor Wennerholm: Jättekonstig fråga. :D Känns det som att det är för länge för dig? Jag tycker själv inte att det är något problem att vara singel och vi brukar säga att man nästan måste kunna trivas med sig själv som singel för att på ett bra sätt kunna träffa andra på ett bra sätt.

Alexander: Victor, kan man bli av med sina rädslor för att gå fram till kvinnor?
Victor Wennerholm: Jag tror att en del av "pirret" alltid finns kvar, det handlar mycket mer om att lära sig behärska den känslan och sen göra det ändå. Det är just därför våra helgkurser är upplagda som de är med två intensiva kvällar där vi ser till att alla killar pratar med massor av tjejer i olika situationer, för att just lära sig att göra den känslan naturlig. Kort sagt, nej den försvinner aldrig helt, men det är en bra sak för det gör det så mycket mer spännande! =)

r-man: Så lite mera frågor om bästa sättet att gå fram till tjejer, vad ska man tänka på när man går fram vid första sekunden, vad man säger? Hur man säger det? Kroppspråket?
Victor Wennerholm: Hur du säger det är för det första enormt mycket viktigare än vad man säger. Den allra största delen av kommunikation mellan människor är ju inte vad vi säger, utan kroppsspråk, röstläge och annat. Precis i början när du går fram till en tjej så försök vara så avslappnad som möjligt, ha ett öppet och inbjudande kroppspråk och LE! Vill du lära dig mer om bra saker att prata om, tips gällande kroppspråk och vad man ska tänka på precis i början av en kontakt med en tjej så läs gärna mer på vår blogg och vårt forum som båda finns på: www.c-r.se

Gammal PrU:are:
Carl-Adam undrar vad din mamma säger om det här?
Victor Wennerholm: Hej Calle, Min mamma tycker att det är alldeles utmärkt och jag har faktiskt gått igenom hela kursen med henne för att få hennes "ok", faktum är att vi alla i företaget har gått igenom det med våra familjer och så. Mamma kommer alltid först. ;) Kram, Victor och Charismatic Revolution-killarna (som alla skickar stora kramar till sina mammor)

Sandra: Kan du ge några bra raggknep till oss tjejer? Vi behöver ju också råd för hur man bäst gör för att närma sig en kille som man egentligen tycker är för snygg för en.
Victor Wennerholm: Jag skulle säga att ett bra tips till tjejer är att faktiskt ta kontakt! De flesta tjejer väntar ju gärna på att killen ska ta första steget och försöker skicka signaler till honom, men tyvärr är det så att tjejer faktiskt är mycket mycket bättre än killar både på att sända ut och tolka signaler. Med andra ord missar killar oftast att läsa er tjejers signaler och förstår inte vad ni menar, vilket också är varför en stor del av det vi gör är att lära killar att tolka den typen av signaler på rätt sätt. Sen tycker vi inte att man ska gå in med inställningen "han/hon är egentligen för snygg/bra/cool för mig" för det skiner gärna igenom, en klyscha som faktiskt är sann är nog att för att andra ska bli attraherad av en så måste man först se till att man tycker bra om sig själv...

Benny: Vilka är ni som driver företaget? Har ni själva alltid varit bra med tjejer eller har ni lärt er det? Hur gamla är ni?
Victor Wennerholm: Vi som startat och driver företaget är fem killar med olika ålder och bakgrund. En kort presentation av gänget: Alexander, 18 år - Student och bor i Göteborg Gustavo, 35 år - Bakgrund som föreläsare och coach, bor i Stockholm Kian, 30 år - Jobbar som mediakonsult och är också bosatt i Stockholm Sergej, 23 år - Studerar mediateknik och bor i Stockholm Victor, 26 år - Jobbar med ekonomi och är också bosatt i Stockholm Kort sagt är vi ett gäng riktigt bra kompisar som träffats genom att vi alla haft en brinnande intresse för att lära oss allt om attraktion och hur tjejer fungerar eftersom vi inte alls har varit särskilt "bra" med tjejer från början. I takt med att vi lärde oss allt mer så kom vi på idén att starta Charismatic Revolution och därigenom kunna lära ut allt vi lärt oss till andra killar.

Per: Hej Victor ger ni även råd vad gäller kläder frisyr etc för att nå bättre framgång i sitt raggande?
Victor Wennerholm: Det finns faktiskt en hel sektion på vårt forum om "grooming" och sånt, även om det i grunden faktiskt handlar enormt lite om utseende! Kolla in det på www.c-r.se/forum :)

Benny: Hur gör man om man är lite äldre, säg i 40-årsåldern?
Victor Wennerholm: Det kan låta som en klyscha också, men vi vet faktiskt att det är så efter att ha haft flera killar i din ålder och äldre som varit på våra kurser. Ålder spelar _ingen_ roll, det är bara en siffra och ingenting annat. Så jag skulle säga att om man är lite äldre så gör man precis som man är yngre, ett generellt bra tips som vi ofta ser hos lite äldre killar är att slappna av och släppa på seriositeten. För att citera min jättegamla kollega Gustavo (hihi), "Släpp ut pojken i dig!" ;)

Fanny: Jag har träffat en man där allt känns bra emellan oss. Han har visat stort intresse av mig men säger att han är rädd för förhållande pga sitt fd äktenskap med en missbrukande och psykisk sjuk fru. Hur ska jag förhålla mig till honom när han drar sig tillbaka?? Han säger att han tycker att jag är fantastiskt fin och vill bjuda på middag men har inte genomfört det.
Victor Wennerholm: Vi kan ju bara ge generella tips, men helt ärligt, om han inte är redo för att ge dig uppmärksamhet och har en massa issues, varför hittar du inte någon annan? Det finns hur många killar som helst därute som vill träffa er tjejer, de allra flesta utan den typen av problem. :) I övrigt, pressa honom inte om han drar sig tillbaka, men stå inte heller och vänta på att han ska bestämma sig. Om det inte funkar, träffa andra killar tills du hittar en som är vettig!

Lars: Vad anser tjejer vara attraktivt? Tycker du att man ska använda som i "The game" neggar? Har du något eget sånt tipps?
Victor Wennerholm: Vi är faktiskt helt emot att använda "negging" som det kallas i boken, egentligen av två anledningar. Dels är det jättelätt att det går fel och att man faktiskt gör tjejer ledsna eller förolämpade vilket inte bara är oattraktivt, det är dessutom dumt. Den andra anledningen är att hela idén om negging kommer ur tanken att du skulle vara mindre värd än tjejen och därför måste "sänka" henne. Vi tror istället på och lär ut att man måste inse att man faktiskt är precis lika bra och av lika högt värde som tjejen, och sen lära sig hur man kommunicerar det. Ett generellt tips för att ändå skapa den attraktionen och lekfullheten man vill ha kan vara att med "glimten i ögat" retas lite med henne och samtidigt se till att hon skrattar och har kul - det vi kallar för att vara värdegivande. Attraktion handlar ju i grund och botten om att vara källan till positiva känslor hos en annan person. Det är "Charismatic Revolution Method" eller vad man ska kalla det. ;)

M: Hur gör man om man är blyg ?
Victor Wennerholm: Då tränar man på att vara social med människor till man inte är blyg längre, skulle vi säga. Att vara blyg är ju inget personlighetsdrag som inte går att förändra, det är ju mer en effekt av hur van och bekväm man är i sociala situationer, som vi ser det. Gå ut och prata med folk överallt om du vill bli en mer social person. Gör det till en uppgift om du så vill, vi brukar tipsa blyga killar om att under minst en vecka prata med minst 5 främmande personer om dagen. Det är en bra början. Titta gärna in på forumet och berätta för oss hur det går! :D www.c-r.se

anna: Hej, Tusen tack för många bra tips. Jag har raggat på en kille i snart 3 månader. Mina kompisar säger hela tiden att jaja, men han kanske inte fattar att du raggar? Jag menar hur gör man? Hur tydlig ska man vara? Jag vill ju inte fråga om vi ska på bio för då skulle det ju vara så pinsamt om han sa nej. Hur raggar man tydligt utan risk för att göra bort sig? /blyg tjej
Victor Wennerholm: Det spelar väl ingen roll om man gör bort sig? En jätteviktig sak som vi lär ut är att sluta bry sig så mycket om vad andra tycker, det är bara något som begränsar en i alla fall. Om du bjuder ut honom och får ett nej så kanske det känns lite pinsamt, men om du inte gör det så kommer ju ingenting att hända? Sen skulle vi nog säga att bio inte alltid är det bästa att göra, eftersom det är en rätt passiv aktivitet där man inte umgås särskilt mycket med varandra. Min kollega Gustavo skrev faktiskt en bloggpost om date:er igår eller förrgår. Läs den så får du säkert bra tips! =) www.c-r.se/blogg

Patricia: Du är singel, skit snygg, och säkert en ärlig peron ! Lika dant han som satt i soffan bedvid .. ni tycker man inte bode ha några alls problem att hitta dne rätta? eller är det så att många killa som verka ärliga och trevliga och ser bra ut inte vill ha något förhållande?
Victor Wennerholm: Jag tror att det är väldigt olika om man är ute efter att ha ett förhållande eller inte. Det är t.ex. olika även bland våra instruktörer, några är singlar och några har förhållanden och det är väl helt naturligt. Sen vet vi att det är så att det finns MASSOR av skitbra, ärliga och bra killar därute som helt enkelt inte träffar så mycket tjejer för att man är så nervös för att ta kontakt eller för att man inte vet hur man ska göra. Då blir det ofta så att de lite mer buffliga killarna är de som tar för sig mest och som tjejer får mest erfarenhet av. Det vi vill göra är att lära alla de här bra killarna att ta kontakt med er tjejer. Att sen hitta "den rätta" tror jag personligen är att sätta väldigt mycket press på sig själv, vi tror generellt att det är en bra idé att se mer lättsamt på det och sen se vart det leder när man väl träffar någon.

Victor Wennerholm: Tack för alla intressanta och bra frågor. Jag är jätteglad för att få har varit här och företrätt vår verksamhet och mina kollegor som jag jobbar med, sjukt smarta killar som alla har jättemycket bra att komma med. Om ni tycker att det vi gör verkar intressant så hoppas jag att så många som möjligt går in på www.c-r.se , där kan ni läsa allt det vi skrivit och det finns massor av gratis material. Både skrivet och i form av audiofiler med hela Charismatic Revolution-gänget. Tack för er tid! :D Med vänliga hälsningar, Alexander, Gustavo, Kian och Sergej, genom Victor