Moderator: Strax är Manne på plats!

Benny: Hur ser du på killars sexualitet nu? Jag tycker det är kluvet. Vi sjuttiotalister är uppfostrade att vara inkännande och jämlika, inte objektifiera kvinnor. Samtidigt som vi ska vara sensitiva ska vi också vara alfahanar och kunna ta för oss. Man blir ju kluven.
Manne: Jag håller med dig. Det blir lite av kognitiv dissonans. Men jag tror fortfarande att det finns en bild av att killar ska göra sig mycket sexuella erfarenheter och helst heterosexuella sådana för att lyckas med mansrollskontraktet. Förhoppningsvis är den bilden påväg att blekna.

Benny: Missade lite av er diskussion. Vad handlar den där Kukboken om?
Manne: Det är en personligt hållen sexualupplysningsbok för unga killar.

: vad gör du?
Manne: Chattar.

Sara: Vad tyckte du om tidningen Moore´s uppmaning att prova analsex på sin ovilliga partner när hon sover? Kan män ha den distansen att det är ett "roligt svar" ?
Manne: Jag har svårt att se vad som skulle vara roligt med den uppmaningen. Inte min typ av humor.

Martin: Vad tycker du om Bingo Rimér? Har han sunda värderingar tycker du?
Manne: Det verkade som att en del av hans värderingar var sunda. Men det märks inte i hans yrkesgärning.

andreas: Är det okej me gay
Manne: Såklart att det är.

maria: Lite synd att killar är mer inriktade på att ligga med så många tjejer som möjligt och snabbt ska det gå, men kvalitén på sexet sjunker drastikst. Inte konstigt att de tjejerna får en aha upplevelse när de råkar hitta en annorlunda kille som inte ligger med allt som rör sig, men vet hur man tillfredställer en kvinna. Bryr sig killar överhuvudtaget om de är bra i sängen eller?
Manne: Det tror jag verkligen. Kanske i för stor utrsträckning. Jag tror att det finns en utbredd press på att visa hur duktig man är i sängen. Risken är att det reducerar sexet till teknikaliteter.

Wivan: Hej...jag tycker att ni bör vårda ert språk på tv.n. hur ska vi annars lära våra barn hur vi ska bete oss.
Lär barnen vanligt bondförnuft det kommer vi långt med, så som vu vuxna uppför oss, så tar de efter oss. Själv jobbar jag med barn de blir som jag formar dom för det mesta, de vill bara att vi ska se dom som de är. GLÖM INTE BORT BARNEN MEN DET ÄR VI SOM FORMAR DOM. kram från en som gillar våra barn..... Wivan
Manne: Jag tyckte nog att språket var välvårdat och prydligt. Om språket hade varit en person så hade den haft gåbortskor och snedbena. Och jag förstår inte vad språkbruket har med barnen att göra. kram från en som också gillar våra barn

Martin: varifrån fick du inspirationen till din bok?
Manne: Jag fick inspiration genom att läsa, intervjua ungdomar och prata med experter. Bland annat.

tjej: Är det verkligen möjligt att ha sex utan känslor?
Manne: Att göra någonting helt utan känslor tror jag är svårt. Men att ha sex utan amorösa känslor fungerar för många.

Martin: ...men varför ville du från början skriva boken?
Manne: För att jag tyckte att det saknades bra och ogenerad information om sex för unga killar. Jag gillade inte det som fanns på bokmarknaden. Och jag tyckte att det var intressant hur intimt förknippat sex är med jämställdhet.

Mathias: Varför inte inse fakta, killar tycker att det är okej med "pang på" tillfällig sex, tjejer vill ha mer känslor och romantik. Vi killar vill ju också ha känslor och romantik men kanske inte alltid, det är ju vår drift. Se biologin som den är istället och skippa tramset med jämnställdhet i sängen, det ger bara en massa press och krav.....sååå killar ta för er! och tjejer ta för er!!! eller vad tycker du?
Manne: Jag tycker också att både killar och tjejer ska ta för sig. Eller åtminstone försöka hitta sin egen sexualitet. Bortom omvärldens idéer om hur en kille och en tjej ska fungera. Däremot är jag övertygad om att det finns många killar som är intriktade på romantik och många tjejer som tycker om tillfällig sex. Skillnaderna är större på individplanet än mellan könen.

Wivan: förlåt men är jag gammalmodig om jag tycker att man ska ha ett längre förhållande innan man kryper isäng med någon ????
Manne: Det tycker jag inte. Om du vill ha sex i längre förhållanden så är det alldeles utmärkt. Men för många andra fungerar det utmärkt att krypa i säng under mindre stadigvarande omständigheter. Och det är isåfall också alldeles utmärkt.

Kim: Vad tycker du är det viktigaste att veta för en kille som snart ska starta upp sitt sexliv? Jag vet att det är en svår fråga.
Manne: Jag tror det är väldigt viktigt att var mogen nog att veta vad man vill göra och inte göra sexuellt. Och att kunna sätta gränser. Men också kunna förstå en annans nej. Dessutom tror jag att det är viktigt att se sexet som ett samspel. Inte som en uppvisning där man ska visa hur bra och erfaren man är.

Kille: Hej,vad tycker du om att sexualiteten verkar ha gått neråt i åldrarna,att internett tex har gjord de mer lätt för äldre killar som vil utnyttja osäkra unga tjejer(13-16). Och att ingen bryr sig utan alla säger att det är frigjort och så härligt och underbart. Fast det kan förstöra eller ge unga personer en konstig bild av sig själva och sex om de blir intoducerade vid en så låg ålder och med en partner som skiter i dom och bara vill ha sex.
Manne: Inga undersökningar tyder på att unga har börjat sexdebutera tidigare. Men självklart är det alltid fruktansvärt när människor utnyttjas.

Maria: Jag förstår inte riktigt meninen med din bok. Är det för att säga att killar inte alltid är ute efter bara sex eller?
Manne: Nja. Snarare att visa att sexualiteten ser ut på en massa olika sätt för olika personer.

Kille: tror du att det finns något negativt med att ha massa tillfälligt sex?
Manne: Det är självklart negativt om man gör saker som man inte vill, är oförsiktig eller är oärlig.

Moderator: Tack Manne för att du tog dig tid att svara på tittarnas frågor!