Ulla-KarinLarss: Kan jag hjälpa andra männinskor med heeling eller kontakt med samma som du eller ska jag sattsa på att förmedla kontakt med hästar.
Vivi Linde: Jag tycker att du ska satsa på det som du brinner för.....det är inom det området man brukar lyckas bäst. Varför inte båda?

Carin Karlsson: hej!
jag är en förskollärare, som har upplevt en skrämmande situation med ett barn. Barnet stirrade ut mot en hall och började plötsligt skaka och gråta. när barnet fått vila en stund, frågade jag försiktigt om det blivit rädd. ja , sa barnet, det var en stor pojke. Hallen hade vid tillfället varit helt tom. Ett annat barn tittade något år senare ut på samma ställe och konstaterade. där står spöket.
Min fråga är om barn är känsligare för olika energier och hu ska man hantera detta.
hälsningar Carin Karlsson
Vivi Linde: Det kan vara så att dom är extra känsliga. Behandla barnens upplevelser som något naturlig men ofarligt är mitt bästa tips....naturligtvis går det inte att säga generelt.

Johan: Är du medlem i Svenska Mediumförbundet?
Vivi Linde: Nej

Brita: Hur känns det att alltid bli ifrågasatt av vetenskapen?
Vivi Linde: Ingenting som stör mig. Ser det inte som att jag blir ifrågasatt utan som okunskap.

Agneta: Någon vecka efter det att min pappa dött, så en morgon när jag vaknade så visste jag inte om jag fanns eller inte. Det var en mycket otrevlig känsla, jag kände att jag måste prata med någon på telefonen så att jag fick kolla om dom hörde mig. Men det hjälpte inte, inte förrän jag träffat en annan människa och jag kunde konstatera att hon "såg" mig blev jag nöjd. Vad var det???
Vivi Linde: Faktiskt ingen anning. Kanske hade du gått så långt ner i din avslappning att du hade svårt att känna här och nu känsla?

Mari Jonsson: Är övertygad om andars närvaro! Vill utveckla "mina känningar " Har stark intuition, Kan få fram text o tecken via penna:cirklar, åttor, sammanhängande hjärtan mm, tolkning? Litteratur för vidareutv? Var på Föllingekliniken i Jämtland, för stresshantering och fick uppleva det mest märkliga ting, Vem pockade på min uppmärksamhet och vad kan jag göra?? Får ingen ro i detta.... Hoppas på hjälp och råd
Vivi Linde: Jag rekomenderar dig att gå en kurs i medialutveckling, då brukar det hända mycket med utvecklingen.

Cissi: Jag har varit på flera sittningar och fått RIKTIGA BEVIS i form av utsende på "den avlidne", datum för födelsedagar, bröllopsdagar, dödsorsak, att våra bästa vänner skulle skilja sig osv - när jag berättat om dessa konkreta svar så är mina kompisar ändå skeptiska.
Jag ger själv healing och upplever då energier och får bilder av "gudier" eller "andar" som hjälper till och får även ord och bilder från dessa "gudier". Får in "klientens" smärta i min kropp så jag kan berätta vad han/hon har ont och varför. Hur kan man göra för att överbevisa de som är så skeptiska???
Vivi Linde: Lägg inte energi på att försöka överbevisa omgivningen. Du kommer med tiden att dra till dig personer som befinner sig på samma nivå som du själv.

Cissi: Jag hade en upplevelse som barn då jag nästan varje dag såg folk (andar) som gick rakt in i min garderob. När jag berättade för mina föräldrar så sa de att jag hade livlig fantasi. Jag förträngde mina upplevelser - och blev i stället mycket sjuk och utvecklade en kronisk sjukdom pga vad jag tror detta. Nu som vuxen har jag fått bekräftelse från ett medium om att det jag såg var mycket riktigt andar som gick in genom min garderob. Jag har gått på kurser för att utveckla mig själv bla i healing och auraseende vilket har gjort att jag blivit friskare och har börjat att "öppna upp" mina "övernaturliga ögon" eller vad jag ska kalla det. Min fråga är: Är det vanligt att man blir sjuk eller dålig om man förtränger det man ser?
Vivi Linde: I livet blir vi sjuka eller mår dåligt när vi förtränger saker över huvudtagen, tror inte det är speciellt typiskt just för dessa frågor.

Mari Jonsson: Vill Sååå gärna utveckla en mer starkare, tryggare och tydligare intuition/medialitet.Är så tacksam och fascinerad över andevärlden , inte minst deras humor :) Vill hjälpa andra i slutänden. Boktips?
Hälsopionjären Lilly Johansson,är hon på andra sidan eller Behöver hon Hjälp? Jag kan ej sånt än....
Vivi Linde: Vet inte vem Lilly är, har hon gått bort? då finns hon på andra sidan.
Jag rekomenderar dig att gå en kurs i medialutveckling. Boktips är Ted Andrews bok om psykometri, kommer inte riktigt ihåg vad den heter. Kolla på www.vattumannensbokhandel.se

kvinna22: hej jag har länge tänkt ta kontakt med ett medie men vet ej vart man ska vända sig för att hamna hos någon som är serös,vet du vart jag kan vända mig??sen undrar jag en sak om någon man har stått nära och älskat har dött,kommer jag att få träffa honom när jag dör??
Vivi Linde: Dom personerna som vi stått nära i livet tillhör samma själsgrupp som vi, ni kommer defenitivt mötas igen.
Kolla sidan www.spirituellt.com

Christine: Var hittar jag dig och hur bokar jag tid till dig?
Vivi Linde: Du hittar mig på hemsidan www.medialarummet.se
Du är välkommen att boka tid via telefon eller mail

Christél: Sorry... fel knapp - Min fråga är Hur man kan göra för att utveckla sin egen förmåga; vilken väg man skall gå när man vet att det är en del av ens liv. (mvh Christèl)
Vivi Linde: Grundtipset är att gå en kurs i medialutveckling.

eva: jag tänker på positiv energi. Hur överför jag dette till en annan person
Vivi Linde: Du bör bara överföra energi till en annan person om det är ok för dom. Du kan däremot blockera dig från andras dåliga energi om det behövs.

Lena: Hur övar man upp förmågan att få kontakt med andra sidan? För alla kan väl eller....
Vivi Linde: Absolut, alla kan det hänger på viljan. Gå en kurs i medialutveckling. Att lära sig anv. Tarot är oxå ett bra tips.

Johan: Har du något favoritforum på internet om det Mediala?
Vivi Linde: Jag tycker Jill Pettersson är suverän, tror hennes sida heter lightsoul.

cilla: Hej
Om man vill veta vad som händer i framtiden men ett förhållande till exempel, var ska man vända sig då?
Vivi Linde: Jag skulle rekomendera dig att gå till någon som är duktig på Tarot. Jag tar konsultationer på telefon och personliga sittningar. Titta oxå på sidan www.spirituellt.com

Johan: Varför är du inte med i Svenska mediumförbundet (SMF)?
Vivi Linde: Jag är inte speciellt intresserad av att vara med, kör mitt race:)

Margaretha: Hej! Jag fick ett mycket positivt intryck av dig. Tar du emot privat?
Jag har en nära anhörig som hastigt dött, och jag är sorgsen och skulle vilja få någon slags kontakt.
Vivi Linde: Absolut, på www.medialarummet.se hittar du mig.

Lena: Hur ska jag veta om det är ett seriöst medium, har träffat flera oseriösa. Vill verkligen träffa ett seriöst medium.
Vivi Linde: Jätte svår fråga. Rekommendationer brukar vara det bästa sättet.

Lena: Är kontakten med andra världen klokare än vi eller är vi likadana överallt?
Vivi Linde: Vi blir defenitivt klokare när vi har gått över till andra sidan. Vi befinner oss då i vårat högre Jag och är i total kontakt med våran själs sanning.

Lena: När jag skickar healing så tar jag så otroligt mycket kraft av mig själv, hur gör jag för att inte ge så otroligt mycket av mig själv?
Vivi Linde: Om du inte har gått någon kurs i healing så rekomenderar jag dig att du kanske går och lär dig på "rätt" sätt. Du ska inte arbeta med DIN energi utan den universuella energin.

Victoria: Varför visar sig inga andar för alla tvivlare (typ forskarna). Det ju de som verkligen behöver bevis!
Vivi Linde: Man måste vara öppen för att få till sig den typ av "bevis". När man arbetar med medialiteten så måste man ha tillit vilket kan vara svårt för många.

annika: hej vivi, hoppas solen strålar på dig som den gör här i västergötland :-) jag träffade för en två månader sedan en kvinna på konsultastion, som jag har stort förtroende för, som hade en hälsning från andra sidan (hon beskrev chakra o spådde även sedan i kort)att "lev vilt" annika! och att de stod på kö*l* o ville tala med mig. den som stod först i kön var en dam i 55-60 års åldern när hon hade lämna detta liv, kars o inte normalt skulle säga en sån sak, och hon gav mig också ett förnamn, men denna person har jag inte kunnat placera, kan de från andra sidan misstagit mig för någon annan? eller är det så att det kan ha varit fel namn, eller kan mediet misstagit sig? hade en förhoppning om en person som jag tänker mycket på skulle varit den som tagit kontakt p något sätt*l* ha det jättegott!
Vivi Linde: Oj, svårt att svara på. Även medium är människor så naturligtvis kan den mänskliga faktorn ha spelat in. Lev ditt liv som vanligt och se vad som händer....

Agneta: Jag har fått höra av flera mediumer att jag är medial men måste man alltid gå kurs för att hjälpa andra? Agneta
Vivi Linde: Du kan läsa om psykometri och göra övningarna själv om du vill, det handlar om att lära sig känna av energier. Ted Andrews har skrivit en bra bok i ämnet, finns på pocket. Däremot brukar det gå snabbare att lära sig på en kurs.

kvinna22: hej den jag älskade som mest gick bort i en tragisk olyka i sommras.min fråga e kommer jag få träffa honom igen när jag dör??
Vivi Linde: Absolut. Ni tillhör samma själsgrupp och har därför själsliga band till varandra. Ni möts igen på andra sidan och kommer även att återfödas i andra liv tillsamman. Detta är min uppfattning.....passar kanske inte alla.

Eva: Jag önskar så att jag kunde få ett "bevis" på att min mamma finns nära mig. Jag vill så gärna tro att det finns en andra sida.
Hon dog för snart 3 år sedan, vi var mycket nära.
Jag söker efter tecken, som intygar att hon finns...........
Vad ska jag göra för att nå henne?
Var få man tag i seriösa medier, jag bor i Helsingborg
Jag har lovat mig själv, den dagen jag dör ska jag kontakta mina barn, om jag kan.
Vivi Linde: Gå in på sidan www.spirituellt.com

Nina: Är barn mer öppna för andevärlden? De blir ju ofta rädda för spöken. Vad säger man till dem? Och hur ser ett typiskt spöke/en ande ut?
Vivi Linde: Barn är mer öppna eftersom dom ännu inte blivit ifrågasatta. Dom har oxå minnen med sig från innan dom föddes in i detta liv.

Annica: Min dotter har "förmågan" att se och känna av saker, hon har mått psykiskt dåligt under ett par år men är nu mycket bättre. Jag vet inte om jag ska uppmuntra henne eller avstyra, hon fyller snart 17 och är otroligt intresserad av det övernaturliga
Vivi Linde: Hon bör vara 18år och vara i psykisk balans, hon borde nog vänta. Det är jätte viktigt att vara stabil och stå med båda fötterna på jorden.

Björn: jag har blivit av med min mediala förmåga, som var mycket mycket klar och öppen på alla plan. Jag kunde se höra känna lukta. Jag visste... Nu har jag förlora allt, och det känns spegelvänt, säge jag vänster så är det höger osv. Hur kommer jag tillbaks?
Björn H
Vivi Linde: Ojdå, gå en kurs i medialutveckling är mitt tips. Börja om från början så kommer det tillbaka. kanske behövde du lära dig något? ta vara på den lärdommen.

Kent: Har alla människor en andlig vägledare eller skyddsande?
Kan man få kontakt med den på något sätt. Jag tycker att det skulle vara väldigt skönt om det gick eftersom jag brukar ha det ganska jobbigt i bland. Skulle vara skönt att få kontakt med någon / något som förstår mina känslor. Saker som man inte kan sätt ord på. Få känna innre trygghet och kärlek.
Vivi Linde: Japp, alla människor har andliga Guider/vägledare. Du kan få kontakt genom att lära dig kanalisera. Det finns jättebra kurser i ämnet. Lycka till!

Maria: Fick till mig ett klockslag en morgon samma tid den dagen så dog min morbror var det ett varsel?
Vivi Linde: Du kände av en förändring runt dig energimässigt, detta händer mig ganska mycket och kan vara på både gott och ont.

Sofie: Kan man komma til dig på en kurs eller liknande om att utveckla sig själv? jag skulle vilja jobba att hjälpa andra nå sin spirituella väg i livet.
Vivi Linde: Jag har kurser både i medialutveckling och kanalisering (kontakta med sin medialavägledare)
Finns på www.medialarummet.se

kvinna22: tack så jätte mycket för ditt svar!
Vivi Linde: varsågod :)

Victoria: Var i Stockholm kan jag få medial utveckling (kurser, föreläsningar)?
Vivi Linde: Jag har kurser, finns även info på vattumannens bokhandel, sök på nätet. Min sida är www.medialarummet.se

marita: ger du healing?
Vivi Linde: Jag är utbildad healer men pga tidsbrist så sysslar jag inte med det just nu. Rekomenderar Eva-Lena Rosenqranz (tror jag hon heter) Kanon duktig

Vivi Linde: Tack för alla frågor, intressant att läsa vad ni undrar över. Jag finns på hemsidan www.medialarummet.se för er som är intresserade:)