Efter succén med Batman Begins kom en uppföljare som ett brev på posten och med tanke på hur bra den nytände ”Caped Crusader” blev i regissören Christopher Nolans begåvade händer så är det klart att han ligger bakom den nya The Dark Knight. Varför ändra på ett vinnande lag, därför återkommer Christian Bale, Morgan Freeman, Michael Caine och Gary Oldman i sina roller och man har insett att den sistnämnde ska ha en mer framträdande position vilket rullen vinner på. Aaron Eckhart som den rättrådige och modige åklagaren som vill rensa upp gangsterträsket i Gotham City är en klar tillgång för dramatiken och Maggie Gyllenhal som kvinnan som slits mellan två starka män är mer än ett kuttersmycke, bravo rollbesättare!
Det är med blandade känslor man ser Heath Ledger i sin sista roll, ler åt hans bisarra porträtt av Jokern som verkligen är underhållande och blir lite ledsen i ögat över att vi aldrig mer får se den begåvade ynglingen på vita duken!
Nolan målar upp en mörk bild av karaktärer som alla är outsiders och på väg att brisera, vem är god och vem är ond? Kommer 2-Face att dyka upp i en tredje Batmanrulle? Kommer Chris Nolan att regissera den? Vill Chris Bale göra ytterligare en roll i tajt gummidräkt? Frågorna är många men svaren få, en sak är klart: The Dark Knight ska man absolut se!

BETYG: 4 solar
Ronny Svensson