Dryck till förrätten cesarsallad:

1438 Sigtuna East River Lager som kostar 15,90 kronor och får fyra solar.

Handgjord pilsner på 33cl burk vilket jag kan tycka känns fel. Det är dock inget fel på ölet. Det är inspirerat av Brooklynbryggarstilen. Blommig med inslag av citrus och grape från Cascade och ryggrad från Hallertau. Pilsner- och ljus karamellmalt. Bra bett i beskan. Passar som handen i handsken till Cesarsallad med sardeller och prästost.

Dryck till varmrätten citronkyckling:

Rosévinerna slår ut före snödropparna numera. Här är det bästa av de första sex som systemet lanserade 1 mars:

6435 Stoneleight Pinot Noir Rosé från Nya Zeeland. Vinet kostar 99 kronor och får fyra solar. Från norra delen av sydön i en stentäkt vingård. Därav namnet. Rödbärig stil med inslag av smultron, hallon, röda körsbär och balanserad syra. Perfekt sällskap till citronkycklingens mjuka men friska smak.

Dryck till desserten maräng med citronkräm och rabarber:

5830 Rüdesheimer Berg Rottland Riesling Spätlese Rheingau 2002 kostar 129 kronor och får fem solar. Sent skördad Riesling som skulle få den nyvalde biskopens gom att resa sig som ett Gotiskt kyrkvalv. Ädelsöt Riesling på toppnivå! Elegant honungssötma, ängsblommig med inslag av mineral, petrolium (cykelverkstad), rabarber och frisk citrusavslutning. 70 g druvsocker/lit. och 8 % alkohol.